Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tineri, în slujba tinerilor, pentru schimbare, pentru o cauză mai bună

Asociația EduBiz

Tineri, în slujba tinerilor, pentru schimbare, pentru o cauză mai bună

Asociația EduBiz a invitat sâmbătă (16 septembrie 2017) tinerii, în special liceenii și studenții, la TalentFest, ,,să își descopere și să își urmeze talentul, dar și să se implice în activități comunitare cu impact social", a ținut să sublinieze Teodora Chifor, coordonatorul Asociației, inițiatorul, inima și sufletul manifestării de sâmbătă din Parcul 1 Decembrie din Oradea.

Motivația este criteriul de bază
Asociația a fost înființată de Teodora în 26 mai 2015, când a pornit la drum cu circa 35 de tineri, în majoritate liceeni. Între timp, EduBiz a adunat circa 500 de tineri motivați. ,,Criteriul de bază ca să intri în EduBiz este motivația; căutăm tineri motivați și implicați, care să-și dorească să se implice. Ne interesează să se implice nu notele, ne interesează foarte mult să învețe să se dezvolte."
,,Crearea unui spațiu de promovare, o scenă publică deschisă"
Proiectul a vizat ,,crearea unui spațiu de promovare, o scenă publică deschisă pentru copiii și tinerii talentați din Oradea și susținerea talentului autentic orădean în diverse domenii: cultural-artistic, sportiv și în domeniul civic, al implicării voluntare în comunitate." Manifestarea s-a vrut ,,o după-masă și o seară de cultură în aer liber - mini-spectacol de teatru alternativ - interactiv și mini-recital muzical de muzică clasică, precedat de activități și ateliere artistice și sportive, momente de interacțiune între cetățenii orașului și de relaxare pentru întreaga familie, copii, adolescenți, părinți și bunici".
I-am urmărit pe ateliere, dar și la flash-mob. Tineri frumoși, disciplinați și civilizați, cu maniere, veseli, zâmbitori, degajați, deschiși, dar cumpătați, deloc gălăgioși. Nimeni nu a trebuit să facă ordine sau observații. Teodora făcea naveta de la un atelier la altul, vădit impresionată și mulțumită de atmosferă și de bunul mers al lucrurilor. Ea însăși este un model în toate: de deschidere, sinceritate și smerenie. Curios lucru: Teodora nici măcar nu e născută în Oradea, ci în Târgu Mureș, iar soțul, în Reghin; dar de cinci ani e orădeancă, dornică să facă mult bine tinerilor orădeni, dar nu numai. Pentru că o zi pe săptămână este invitată de tinerii din Cluj-Napoca, iar mai nou este curtată și de timișoreni. După absolvirea Liceului Pedagogic din Târgul Mureș, Teo a studiat Științele Economice la Cluj-Napoca, dar și peste hotare, la Paris și Bruxelles. Multe a învățat și știe, având cele mai bune intenții de a ajuta tinerii să se realizeze, potrivit intereselor lăuntrice, chemării, predispozițiilor și înclinațiilor lor. În cele peste o sută de activități derulate în cei doi ani de EduBiz a reușit să ofere tinerilor nenumărate ocazii de a se întâlni cu alți tineri, la fel de motivați, cu specialiști în domeniile interesate, zeci de ore de voluntariat și de stagii de practică în companii, dar și tabere de relaxare și socializare. O dată pe lună și-au propus să iasă în județ, cu Caravana, în orașe și în comune pentru a se întâlni cu tineri liceeni din Beiuș, Aleșd, Tinca, Salonta, Vadu Crișului și Marghita, pe care să-i determine, să-i motiveze, să-i orienteze vocațional.
Așadar, Teodora și tinerii frumoși pe care i-a câștigat sunt demni de tot respectul și de o cauză mai bună. Îmbucurător este faptul că tot mai multe companii și oameni de bine li se alătură, încurajându-i și sprijinindu-i în misiunea lor nobilă de a-i ajuta pe alți tineri, mai puțin norocoși, dar isteți și motivați, lipsiți însă de resurse financiare pentru a putea studia în sensul împlinirii viselor și aspirațiilor...
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (100 de poze), accesați Galeria foto: Tineri, în slujba tinerilor, pentru schimbare, pentru o cauză mai bună.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 27 ianuarie 2020