Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici”, a fost inaugurat un cabinet de informatică

Miercuri,

La Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici”, a fost inaugurat un cabinet de informatică

Conducerea Școlii Gimnaziale ,,Ioan Slavici" din Oradea, în calitate de beneficiar, și conducerea Societății Comerciale ,,Plastor" S.A., în calitate de sponsor, au inaugurat miercuri (20 septembrie 2017) un cabinet de informatică la Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici".

Panglica inaugurală a fost tăiată de către directorul școlii, doamna profesor Brândușa Buzulică, respectiv de către directorul general al S.C. ,,Plastor" S.A., domnul Ioan Sereș.
La eveniment au mai participat membri ai consiliilor de administrație, precum și doamna inspector școlar Diana Popa, reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, alți reprezentanți ai beneficiarilor și ai firmei care a onorat contractul de sponsorizare.
Dintru început doamna director Brândușa Buzulică a mulțumit domnului director general, arătându-se încântată de modul neașteptat în care a fost onorat contractul de sponsorizare. ,,Intenția noastră a fost, pentru început, să schimbăm doar câteva calculatoare uzate din punct de vedere moral și fizic, dar nu ne-am așteptat să primim în schimb un cabinet de informatică, dotat de la A la Z"...
Cum s-a născut cabinetul de informatică
Școala a eliberat o sală pe care a pus-o la dispoziția sponsorului și câteva mese, iar sponsorul a zugrăvit sala, a cablat-o cu cele necesare unui cabinet de informatică, a recondiționat mesele, transformându-le în mobilier corespunzător scopului, a achiziționat scaunele și a dotat cabinetul, pentru început, cu 15 calculatoare, imprimantă și un laptop pentru profesor, iar până la sfârșitul lunii va mai aduce încă cinci calculatoare, să fie 20.
Din discursul domnului director general Ioan Sereș, am descoperit faptul că reprezentanții S.C. ,,Plastor" S.A. nu sunt la prima acțiune de binefacere, firma având chiar o asociație umanitară ,,Safir", care, din 2009, face mult bine orădenilor, beneficiarii fiind în principal copii și cămine de bătrâni, oameni aflați în suferință și lipsiți de ajutor. ,,Noi am avut multe inițiative să sprijinim orașul acesta, dintr-o bunăstare a noastră. Noi  nu suntem oameni de afaceri, în sensul peiorativ, suntem, zicem noi, industriași. Vedem și dorim orientarea copilului spre muncă, spre cinste, în cadrul școlii. Suntem pentru determinarea vocației copilului. În școală trebuie să-i descoperim talentul. Din păcate, nimeni nu orientează copilul spre industrie. În zona media, toată lumea ar vrea ca românii (tinerii) să plece în orice țară... Nu există un discurs care să spună că ar trebui să rămână aici. Dar și aici fiecare își poate găsi locul. În România noastră! Și aici se poate dezvolta. Nu știm din ce considerente, noi nu vrem să vedem numai lucrurile urâte, și nu le vedem și pe cele frumoase... Până la urmă stă în puterea noastră să orientăm copilul spre vocația lui. Dar nimeni nu vizitează industria, spitalul, banca... Copilul ce vede și unde se duce? Acolo unde poate să câștige bani. De ce nu-i dăm copilului posibilitatea să viziteze diferite locuri de muncă și să aleagă în cunoștință de cauză unde vrea să lucreze? Nouă nu ne vin oamenii, meseriașii, nu avem cu cine lucra"...
Domnul director mai este de părere că sistemul de învățământ ar trebui liberalizat, iar manualele să fie date spre tipărire Monitorului Oficial; sindicatele să se bată pentru cadrele didactice și pentru o soartă mai bună a sistemului. În ceea ce-i privește pe beneficiarii cabinetului de informatică, domnul director Ioan Sereș a venit cu o propunere concretă: ,,Să stabiliți o zi în care tot corpul profesoral ar putea vizita fabrica noastră. Astfel, dumneavoastră veți fi purtătorii noștri de cuvânt, iar copiii să vină și ei să ne viziteze fabrica".
,,Cuvintele cheie de astăzi sunt binefacere și recunoștință"
În alocuțiunea sa, doamna inspector școlar Diana Popa a prezentat mesajul de mulțumire și felicitare din partea inspectorului școlar general Alin Florin Novac-Iuhas. ,,Orice act de binefacere este un gest nobil. Și într-adevăr ceea ce ați făcut dumneavoastră împreună cu echipa pentru Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici" este un fapt meritoriu. Aș spune: cuvintele cheie de astăzi sunt binefacere și recunoștință".
Bucuria lucrului bine făcut și satisfacția pentru cabinetul de informatică au fost exprimate și de alți vorbitori, din partea Consiliului de administrație al școlii, de doamna profesor de informatică Florica Ciontoș și de dna prof. Cristița Luca, lider de sindicat și responsabil de proiecte și programe, iar din partea firmei ,,Plastor" a mai vorbit punctual doamna Elena Sabău, reprezentant al Asociației umanitare ,,Safir", de față fiind din partea S.C. ,,Plastor" S.A. și alți membri ai echipei: directorul economic, doamna Florina Covaciu, dna Ilona Ungureanu, membru în Consiliul de administrație, dl Florian Negrău, șef serviciu IT, dl Marian Chilba, șef serviciu Mentenanță și dl Cătălin Oșvat, de la serviciul Marketing. Beneficiarii cabinetului de informatică au mai fost reprezentați și de alți profesori, membri ai Consiliului de administrație: doamna profesor Mălan Katalin, director adjunct, dna prof. Daniela Chiper - consilier educativ, dna prof. Mihaela Boloș și dl Grigore Morar, consilier local, membru în Consiliul de administrație al școlii.
La final, am mai zăbovit puțin spre a vedea bucuria copiilor la intrarea în cabinetul de informatică.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici”, a fost inaugurat un cabinet de informatică.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019