Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompiliu” Ştei

Prima zi de şcoală...

La Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompiliu” Ştei

Toamna se numără bobocii... şi la şcoala noastră. A început numărătoarea!

După o vacanţă lungă şi călduroasă, a sosit momentul unui nou început de an şcolar, momentul revederii cu colegii şi profesorii.
Ziua de 11septembrie 2017, la Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" Ştei, a fost una plină de dragoste, sensibilitate, bucurie, speranţă şi credinţă.
În cadrul bisericii ortodoxe Sfânta treime din Ştei, elevii au participat alături de părinţi şi bunici la o slujbă de Te Deum, oficiată de preoţii comunităţii noastre: Gheorghe Tal, Adrian Suciu şi Ioan Zbârce, apoi în jurul orei 10.30 a avut loc, în curtea şcolii, deschiderea festivă.
Prima zi de şcoală: emoţii, flori, zâmbete,multă bucurie. Peste 600 de elevi, au fost dornici să-şi revadă colegii, profesorii, clasele curate şi luminoase, manualele aşezate cu drag pe băncuţe.
În cadrul festivității de deschidere a noului an şcolar, 2017-2018, după intonarea Imnului de stat al României s-au transmis mesaje de felicitare, din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, prin prezenţa în mijlocul dascălilor, părinţilor, copiilor a d-nei inspector şcolar general adjunct, prof. Codruţa Bogdan, din partea Inspectoratului Şcolar Județean Bihor.
Din partea Primăriei şi a Consiliului local au fost prezenţi dl.primar Iulian Balaj şi dl.consilier Aurelian Rengle, care au adresat celor prezenţi cele mai alese gânduri și urări de sănătate şi multă putere de muncă. Din partea Poliției oraşului Ştei a fost prezent dl. Călin Moş, iar din partea Consiliul reprezentativ al părinţilor a fost prezentă d-na Diana Ştiole.
A urmat discursul d-nei director prof. Pantea Simona, care  a prezentat părinţilor realizările muncii în echipă, reuşitele şi rezultatele foarte bune obţinute de elevii şcolii noastre, apoi d-na prof. Liana Moruț, director adjunct, a prezentat noii dascăli ai şcolii şi a transmis sprijinul întregului corp profesoral, și al d-nei prof. Panici-Mangra Adelina, consilier educativ.
Un moment cu o semnificaţie aparte, o tradiţie a şcolii noastre, a fost primirea boboceilor pe sub un feeric pod de flori, realizat de colegii lor mai mari, din clasele I A,C,B,D.
Boboceii claselor pregătitoare A, B, C au urcat pe scenă alături de dascălii lor: prof. Făşie Romulus, Ioana Fărcanea şi Angelica Miara. Micuţii au fost aplaudaţi şi admiraţi de toţi cei dragi.
A urmat prezentarea colectivelor de elevi din claselor a V-a. Pentru ei, albumul şcolii şi-a deschis o nouă pagină. Filele primelor zile au fost captivante, parfum de entuziasm, feţe vesele şi  luminoase, care se împletesc cu gânduri măreţe, curiozitate şi nerăbdare. Sunt  două clase, a V-a A şi B, iar diriginţii care îi vor călăuzi timp de patru ani sunt: prof. Toth Ioana şi Haidu Rodica.
Pentru cei din clasele I-IV si V-VIII, înnodând firul şcolii, înseamnă noi trepte ce-i înalţă an de an spre strălucirea culturii şi a cunoaşterii.
Festivitatea de deschiderea a fost moderată de d-na bibliotecar inst.Tomescu Ileana.
Tomescu Ileana & Andru Cristina

Trimite email

joi, 22 august 2019