Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 septembrie
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. În urmă cu câteva minute, acesta a anunțat public: ,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”. ,,Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a afirmat Cîmpeanu.
........................................
UPDATE Surse: Ligia Deca, consilier prezidențial, în cărți pentru ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu
,,Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a continuat Sorin Cîmpeanu.
Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la publicarea în pressone.ro a anchetei semnate de Emilia Șercan care arată că Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B). Astăzi, jurnalista a arătat că acel curs plagiat de Sorin Cîmpeanu era vândut studenților. De precizat că luni sunt programate principalele festivități care marchează începerea anului universitar.
Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL, și îl finalizează în Guvernul Ciucă, premierul fiind el însuși protagonistul unui scandal de plagiat. Cîmpeanu a mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.
Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook:
,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei ,,România Educată”:
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
Și multe altele………
Am elaborat proiectele Legilor ,,România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” va debuta luni, în județul Bihor

2 - 6 octombrie

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” va debuta luni, în județul Bihor

Acțiuni preventive, patrule școlare, expoziții de desene cu mesaj preventiv, eseuri pe tema antiviolenței, scenete și alte surprize au fost pregătite de polițiștii bihoreni pentru cei mici și cei mari, în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii".

În perioada 2 - 6 octombrie 2017, la nivel naţional se desfăşoară cea de-a doua ediție din anul 2017 a manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii", eveniment desfășurat pentru cel de-al doisprezecelea an consecutiv, prin care se urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale.
Aproprierea de comunitate şi nevoile acesteia reprezintă unele dintre obiectivele prioritare ale Poliţiei Române, de unde şi iniţiativa de a realiza de două ori pe an, timp de o săptămână, o acţiune ale cărei priorităţi sunt informarea şi conştientizarea populaţiei cu privire la aspectele de natură infracţională şi antivictimală.
Activităţile desfăşurate anterior au reuşit să atragă atenţia unui număr mare de cetăţeni care s-au implicat activ în manifestări şi au recepţionat într-un mod pozitiv parteneriatul cu instituţia Poliţiei.
În perioada menţionată, prin colaborarea dintre poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea, polițiștii de ordine publică, polițiștii rutieri, de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor și polițiști din cadrul Serviciului Județean al Poliție Transporturi Bihor, la nivelul întregului judeţ vor fi desfăşurate activităţi structurate pe mai multe domenii preventive, fiecare zi având o temă specifică, selectată în baza priorităților Poliției Române în domeniul prevenirii criminalității.
Activităţi preventive vor fi derulate în municipiile: Oradea, Marghita, Beiuş şi Salonta şi în localităţile bihorene: Aleşd, Săcueni, Ştei, Nucet, Valea lui Mihai. De asemenea, poliţiştii de la posturile rurale de poliţie vor desfăşura activităţi preventive în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii", în instituţiile şcolare din mediul rural.
Pe întreg parcursul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii", poliţiştii bihoreni vor desfăşura activităţi structurate pe mai multe domenii, astfel:
- Luni, 2 octombrie - Activităţi dedicate prevenirii delincvenţei juvenile;
- Marţi, 3 octombrie - Activităţi preventive dedicate prevenirii victimizării minorilor, cu accent pe domeniul prevenirii criminalității informatice;
- Miercuri, 4 octombrie - Activităţi preventive dedicate prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului;
- Joi, 5 octombrie - Prevenirea infracţiunilor comise cu violență;
- Vineri, 6 octombrie - Activităţi preventive în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră.
Agenda activităţilor planificate
Luni, 2 octombrie: Prevenirea delincvenţei juvenile
Luni, în intervalul orar 9.00 - 10.00, în sala festivă a Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu" din Municipiul Oradea, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii de proximitate bihoreni vor desfășura o activitate informativ preventivă în cadrul campaniei „Copilărie în siguranță!". În activitățile preventive vor fi implicați elevii claselor V - VIII din cadrul Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu", care vor interacționa cu polițiștii pe teme de prevenire a victimizării acasă, la școală și pe stradă.
Polițiștii de prevenire și proximitate bihoreni le vor oferi copiilor recomandări preventive pentru siguranța acestora, pentru a ști cum să reacționeze în anumite situații de risc.
De asemenea, în cadrul activității vor fi premiați elevii Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu" care au fost implicați într-un concurs organizat de polițiștii de prevenire în cursul lunii mai a.c., context în care 37 de elevi de gimnaziu au realizat desene și eseuri pe tema „De ce pleacă copiii de acasă?" Elevii implicați în concursul preventiv au fost coordonați de profesorii: Haș Emilia, Broizan Alina, Băliban Paula și Danciu Mihaela.
În Municipiul Oradea, în intervalul 9.00- 12.00, poliţiştii Biroului de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea vor fi prezenţi cu activități pe teme de prevenire a delincvenței juvenile la următoarele instituții de învățământ din Municipiul Oradea: Liceul Teoretic „Ady Endre", Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși", Școala Gimnazială „Avram Iancu", Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller", Colegiul Tehnic „Traian Vuia", Liceul Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsanna".
De asemenea, luni, în intervalul orar 9.00 - 14.00, sub sloganul „Un copil informat, un copil protejat!" poliţiştii de proximitate şi prevenire bihoreni vor desfăşura întâlniri cu elevii, cadrele didactice şi părinţii în unităţi şcolare din Judeţul Bihor.
Tematica prezentată va fi axată pe identificarea situaţiilor de risc în care se pot afla copiii, răspunderea penală, consecinţele sociale şi penale ce decurg din adoptarea unor comportamente antisociale.
Marţi, 3 octombrie: Prevenirea victimizării minorilor
Marți, la ora10.00, la Liceul de Arte din Municipiul Oradea va avea loc o activitate informativ preventivă sub genericul „Ora de net!" adresată elevilor de gimnaziu și liceu. Scopul activității este informarea elevilor cu privire la principalele modalități de utilizare în siguranță a Internetului. În cadrul acțiunii vor fi dezbătute teme referitoare la siguranța pe Internet, reguli de autoprotecție în mediul virtual, drepturile de autor, traficul de persoane și pornografia infantilă.
Totodată, vor fi expuse desenele realizate de elevii acestui liceu în cadrul concursului „Fața nevăzută a Internetului", organizat în cursul acestui an de  Liceul de Arte împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Bihor.
Lansarea broșurii de prevenire a victimizării „Mesajul meu antiviolenţă"
Tot marți, începând cu ora 12.00, în Cetatea Oradea (corpul E, etajul 1) va avea loc lansarea broșurii de prevenire a victimizării „Mesajul meu antiviolenţă", editată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor.
Prima parte a cărţii cuprinde 33 de eseuri realizate de elevi de liceu și gimnaziu din 30 de instituţii de învăţământ din Județul Bihor și din județele Satu Mare, Maramureș, Cluj, Alba și Arad, în cadrul Proiectului preventiv regional „Şcoala fără violenţă", derulat în perioada ianuarie - mai a.c., în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" din Municipiul Oradea.
Prin intermediul eseurilor, centrate pe lupta împotriva violenţei, tema propusă de poliţişti tinerilor din instituțiile de învățământ participante, elevii şi-au prezentat propria viziune cu privire la violenţă, formele de manifestare a acesteia şi modalităţi de abordare a luptei împotriva violenţei.
Partea a doua a broșurii cuprinde un ghid practic de prevenire a victimizării minorilor, prevederile Codului Penal cu privire la infracţionalitate, recomandări preventive ce trebuie însuşite şi aplicate de către copii, detalii cu privire la infracţiuni și răspunderea penală a minorilor.
În cadrul acestui eveniment, elevi din șase instituții de învățământ bihorene vor prezenta scenete cu tematică de prevenire a violenței, imaginate și regizate chiar de copii.
Tot marți, în Municipiul Oradea, în intervalul orar 9.00- 12.00, poliţiştii Biroului de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea vor avea întâlniri interactive cu elevii de la Şcoala Gimnazială „Dacia", Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici", Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul", Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga", Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu", Colegiul Tehnic ,,Transilvania".
De asemenea, în intervalul orar 9.00 - 14.00 - sub sloganul „Fii preventiv, alege siguranța!" poliţiştii de proximitate vor desfăşura întâlniri şi dezbateri cu elevii, cadrele didactice şi părinţii, în toate unităţile şcolare din Judeţul Bihor.
Tematica prezentată va fi axată pe identificarea situaţiilor de risc în care se pot afla copiii şi luarea măsurilor de prevenire adecvate, pentru a evita unele situaţii de victimizare, importanţa conduitei preventive şi necesitatea implicării în activităţi preventive alături de poliţişti.
Miercuri, 4 octombrie: Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului
Miercuri, la ora 9.30, sub genericul „Un om prevenit, un om salvat!" în colaborare cu polițiștii Serviciului Poliției Transporturi Feroviare Bihor va fi desfășurată o activitate pentru prevenirea furturilor de la pasageri.
În acest context, polițiștii de prevenire și transporturi bihoreni vor derula activități de informare a călătorilor cu privire la consecințele unui comportament neglijent, privind protejarea bunurilor personale, în stația C.F.R. Oradea.
În intervalul orar 10.00 - 11.30, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea vor desfășura o acțiune de distribuire de materiale informativ-preventive realizate în cadrul Campaniei preventive „Hoți sunt creativi, fii preventiv!" în zona Centrului Civic din Municipiul Oradea, într-un centru comercial cu aflux mare de cetățeni și la Piața Cetate.
Polițiștii de prevenire și proximitate bihoreni vor interacționa cu cetățenii, le vor transmite sfaturi utile pentru a nu cădea victime infracțiunilor de furt din locuință și le vor înmâna pliante cu recomandări în acest sens.
Totodată, polițiștii bihoreni vor testa vigilența locatarilor prin organizarea unor simulări de pătrundere în blocurile de locuințe din zonă prin declinarea unor calități oficiale.
Tot miercuri, la ora 13.00, în sala de festivități a Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, polițiștii de prevenire, proximitate și cei ai Serviciului de Investigații Criminale vor desfășura o întâlnire cu reprezentanții unor asociații de proprietari de pe raza Municipiului Oradea, pe tema prevenirii furturilor din locuințe și pentru prevenirea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda „Accidentul". Cu această ocazie vor fi distribuite și materiale informativ preventive realizate în cadrul campaniei preventive „Hoții sunt creativi! Fii preventiv!", desfășurată în colaborare cu Groupama Asigurări.
De asemenea, în intervalul orar 9.00 - 14.00, poliţiştii de proximitate din Judeţul Bihor vor desfăşura acţiuni de informare privind  prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, în funcţie de specificul localităţii şi tipul de activitate planificat. Parteneri: asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, asociaţii de pensionari.
Joi, 5 octombrie: Activități dedicate prevenirii violenței în familie
Joi, la ora 13.00 la R & R Bookstores & Coffee houses din Cetatea Oradea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor în colaborare cu Fundaţia Lampas și Asociația Smiles va organiza un evenimentul cu titlul „Violenţa în familie, adevărata realitate!" privind formele de manifestare a violenţei în familie. 
Scopul evenimentului îl reprezintă creșterea gradului de informare a membrilor comunității cu privire la dimensiunea, incidenţa şi formele de manifestare a violenței în familie, cu privire la instituțiile implicate în gestionarea acestui fenomen, precum și cu privire la drepturile și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției victimelor violenței în familie.
Totodată, în cadrul evenimentului va fi vizionat filmul documentar „Aripi frânte", care prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România prin câteva cazuri ale unor deţinute din Penitenciarul de Femei Târgşor. Documentarul este construit în jurul poveştilor unor femei care au trăit o viaţă în abuzuri şi frică, este despre ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferinţe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui ajungând la un moment dat, să clacheze şi să devină din victimă agresor, făcându-şi singure dreptate.
În cadrul acestui eveniment va avea loc o expoziţie de desene realizate de 30 de elevi din cadrul Liceului de Arte Oradea, activitate coordonată de doamna profesor Nada Panait.
Tot, joi, polițiștii de prevenire și poliţiştii Biroului de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea vor desfășura activități informativ-preventive la două societăți comerciale cu un număr mare de angajați (femei), cu care vor discuta aspecte legate de dimensiunea, incidenţa şi formele de manifestare a violenței în familie.
Vineri, 6 octombrie: „Ziua Educaţiei rutiere"
Vineri, în intervalul orar 7.30 - 8.10: Activitate desfăşurată cu patrula şcolară de circulaţie în zona adiacentă a trei unități de învătământ din Municipiul Oradea, respectiv Liceul Teoretic „Lucian Blaga", Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" și Școala Gimnazială „Avram Iancu".
În continuarea acestor activități, în cadrul acelorași unități de învățământ, polițiștii de prevenire și polițiștii rutieri bihoreni vor desfășura ore de educație rutieră, în scopul conștientizării copiilor cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație rutieră, pentru a preveni victimizarea acestora.
Tot vineri, în intervalul orar 12.00 - 14.00, activitate informativ-preventivă derulată sub denumirea „Tramvaiul siguranței rutiere!" în parteneriat cu S.C. O.T.L. Oradea S.A., care va consta în realizarea unei lecții de educație rutieră în interiorul unui tramvai. În acest sens, peste 100 de elevii vor participa la o lecție deschisă despre semnificația transportului local, noțiuni fundamentale în trafic, reguli de comportament în trafic.
Tramvaiul va opri pe traseu, pentru ca polițiștii de prevenire și rutieră să deruleze activități aplicative cu privire la regulile de circulație. Toți participanții vor fi recompensați de către organizatori cu pliante, broșuri, orare. 
Tot vineri, în intervalul orar 10.00 - 13.00, poliţiştii de proximitate şi poliţiştii rutieri bihoreni vor derula activităţi preventive specifice în unităţile şcolare bihorene.
Comisar-şef de poliţie Ioana Indrieş
Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Bihor

Trimite email

luni, 3 octombrie 2022