Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Universitatea Agora vă dă șansa să deveniți profesioniști în carieră, oferindu-vă și alte oportunități

Un nou început și un nou record

Universitatea Agora vă dă șansa să deveniți profesioniști în carieră, oferindu-vă și alte oportunități

Luni (2 octombrie 2017), s-au deschis porțile universităților pentru un nou an universitar.

Participând la două deschideri, la ora 12, la Universitatea din Oradea, iar după-amiază la Universitatea Agora, realizez diferențele de registru și atmosferă, dar și de conținut ale mesajelor transmise studenților și societății de către vorbitori.
Domnul profesor univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, președintele Consiliului de Administrație, rector fondator al Universității Agora, vorbește întotdeauna ca un mentor, cu multă blândețe și înțelepciune, ca un tată fiilor capabili să-l înțeleagă. Discursul este deloc complicat și pompos, ci mai degrabă simplu, sincer, cald și convingător, menit să informeze auditoriul cu lucruri utile la început de drum.
Noutățile la început de an universitar nu sunt deloc puține, mai cu seamă pentru ,,bobocii" Universității Agora (de la Științe Economice, Științe Juridice și Administrative).
La Agora îți găsești loc de muncă încă de pe băncile facultății și poți învăța și lucrând, înveți meserie de la profesori cu experiență, nu atât teoreticieni, cât practicieni, care te încurajează și te ajută să lucrezi, iar instituția îți oferă și multe alte oportunități. În curând, A.J.O.F.M. Bihor va organiza la Universitatea Agora un târg special al locurilor de muncă pentru studenți și absolvenți; deținând posesia Cartei Erasmus+ Universitatea Agora conferă studenților posibilități de mobilitate în UE, de a studia trei luni, șase luni sau un an în instituții partenere din UE pe bani europeni; după primele sesiuni de examene, potrivit rezultatelor, studenții cu vocație sunt recomandați firmelor partenere care doresc să-și pregătească viitorii angajați, specialiștii, și care sunt dispuse să le plătească școlarizarea. În baza bunelor relații pe care Agora le are cu Institutul de Management al Academiei Chineze, în fiecare vară câte doi studenți participă la cursuri al Universității de vară în China, pe banii chinezilor, iar absolvenții pot obține burse pentru masterat sau doctorat în China, în limba engleză sau chiar în chineză, după doi ani de învățare a limbii chineze, totul pe banii guvernului chinez. Mai trebuie să știți că Universitatea Agora are o experiență bogată în derularea proiectelor europene, și aceasta fiind o sursă de câștig, inclusiv material și pentru studenții agoriști participanți la aceste proiecte.
,,La Agora, ușile sunt deschise tot timpul"
a ținut să sublinieze și cu acest prilej domnul președinte Mișu-Jan Manolescu.
,,Noi vă încurajăm să veniți la școală, să profitați de tinerețe pentru a vă pregăti ca specialiști, profesioniști în domeniul pentru care ați optat, dar și să vă distrați, să activați în cadrul cluburilor noastre sportive sau în cadrul cercurilor artistice și profesionale. Vă oferim sfaturi din experiența proprie, dar și sprijin să faceți practică la modul serios în firme de specialitate, ca la final să fiți cei mai buni în meserie, pentru că dumneavoastră sunteți cartea noastră de vizită și imaginea instituției".
,,Lecția netățenească"
Domnul rector Ioan Dzițac le-a făcut cunoscut ,,bobocilor" managementul universitar, după care le-a deschis mintea spre cele folositoare din ,,jungla uriașă" a Internetului, cu o ,,lecție netățenească", îndemnându-i să caute și să verifice din mai multe surse informațiile, pentru că, din păcate, pe Internet sunt multe informații false și multă manipulare. Studenții agoriști însă au la dispoziție, din 2012, cea mai sigură și mai profesionistă sursă, care li se adresează personal, platforma de e-learning Moodle a Universității Agora, unde profesorii Universității Agora încarcă suportul de curs, teste și chiar probe de examen. Din aproape în aproape, mai cu o anecdotă, mai cu un exemplu și cu o vorbă de duh, domnul rector a ajuns și la gramatică, dar și la logica binară, aristotelică, încheind în mod fericit cu logica nuanțată, logica fuzzy (al cărei părinte, regretatul Lotfi A. Zadeh s-a stins de curând, pe 6 septembrie 2017). ,,Acest tip de logică (logica fuzzy) cu care ne naștem, de fapt,  nuanțează adevărul, gradual. Din când în când e bine să te pui și în poziția celuilalt, să vezi din punctul lui de vedere cum se vede realitatea. Pentru că, de fapt, vedem lucrurile nu în alb și negru, ci în culorile curcubeului", a conchis domnul rector.
Marketing pe pâine
În fața ,,bobocilor" economiști, domnul decan Casian Butaci a punctat despre conceptul de marketing, pe care îl vor simți din plin (marketing pe pâine) în cei trei ani de viață studențească, și în cei doi ani de master. Agoriștilor li se oferă și o adresă de e-mail profesionist, precum și o pagină de Facebook; vorbind despre activitatea editorială, domnul decan le-a făcut cunoscut ,,bobocilor" faptul că Universitatea deține o tipografie proprie și că editează cinci reviste. Îndrumătorul de an, doamna conferențiar univ. dr. Ramona Mihaela Urziceanu le-a prezentat profesorii și cursurile (disciplinele) și seminariile pe care le vor susține.
Un nou record,  marca Agora, la SRI
La festivitatea ,,bobocilor" de la Drept și Poliție locală, doamna decan Elena Ana Iancu a avut și un invitat special, pe directorul Direcției Informative a județului Bihor, dl Cosmin Sava. După alocuțiunea domnului președinte Mișu-Jan Manolescu și a dlui rector Ioan Dzițac, doamna decan Elena Ana Iancu a prezentat programul și calendarul instituției, precum și profesorii Facultății de Științe Juridice și Administrative, făcând referire expresă și la evenimentele de marcă ale lunii octombrie: Conferința anuală de Drept și Simpozionul Naţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești" (BACStud 2017), ediția a III-a.
În intervenția sa, directorul SRI Cosmin Sava a ținut să felicite conducerea Universității Agora pentru un succes repurtat de absolvenții agoriști 2017. ,,Dacă în 2015, domnul președinte (Mișu-Jan Manolescu - n.n.) spunea că studenții (absolvenții) de la Drept ai Universității Agora au fost pe primul loc la I.N.M. (Institutul Național de Magistratură - n.n.), în 2017, pot să mă mândresc cu acest fapt: Universitatea Agora a dat cel mai mare număr de candidați care a intrat pe oferta de școlarizare a Serviciului Român de Informații la nivel național. Este vorba de patru băieți și o fată. Și zicem că este doar începutul... Serviciul Român de Informații vă oferă șansa de a accede într-o carieră militară, o carieră de succes, pe lângă celelalte oferte educaționale".
Așadar, un nou prilej de mândrie cu absolvenții agoriști..., o nouă carte de vizită și de imagine, care face cinste Universității Agora.
La finalul întâlnirii, dl procuror, lect. univ. dr. Liviu Lascu i-a îndemnat pe studenți să se înscrie și să participe la procesele simulate, iar cei doi îndrumători de an, conf. univ. dr. Viorina Judeu și conf. univ. dr. Laura Popoviciu au rămas să mai comunice doar cu ,,bobocii" de la Drept și Poliție locală.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Universitatea Agora vă dă șansa să deveniți profesioniști în carieră, oferindu-vă și alte oportunități. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021