Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

De Ziua Internațională a Vârstnicilor, oferim ,,Flori pentru Suflet”

De la Şcoala Creştină Privată din Cartierul Romilor Tinca

De Ziua Internațională a Vârstnicilor, oferim ,,Flori pentru Suflet”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca, în parteneriat cu Asociația Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României organizează a 6-a ediție a Campaniei „Flori pentru Suflet".

Campania este o modalitate de a promova alături de parteneri, colaboratori și voluntari, mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România.
Activitatea se desfășoară cu implicarea elevilor din clasele a III-a și a IV-a și a întregului personal al școlii. În cadrul campaniei, se vor oferi flori și felicitări vârstnicilor din comunitatea de romi din Tinca și a celor din comunitatea neroma/majoritară a localității Tinca. Astfel, elevii școlii noastre își vor putea exprima sentimentele de respect și gratitudine față de cei care i-au crescut și educat.
La nivel național, timp de aproape o săptămână, în perioada 28 septembrie - 3 octombrie, peste 50 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari vor susține mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori și gânduri bune seniorilor.
Campania este organizată la nivel internațional de către Federația Internațională Les petits frères des Pauvres, în state precum: Franța, Spania, Ungaria, Elveția, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii. Mesajul global al campaniei este întărirea relațiilor între generații pentru a oferi bătrâneți frumoase și lipsite de griji, prin mobilizarea de voluntari în sprijinul vârstnicilor.
La nivel mondial, din ce în ce mai mulți vârstnici sunt afectați de izolare socială și singurătate. În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundația Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici din România este afectat de singurătate sau trăiește sentimentul inutilității. Prin campaniile și acțiunile sale, Asociația Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor și partenerii săi încearcă să combată aceste fenomene.  
Şcoala Creştină Privată din Cartierul Romilor Tinca
este școala care oferă un mediu educaţional, plăcut și sigur, corespunzător nevoilor de formare ale copiilor din comunitatea de romi din Tinca astfel ca aceștia să își îmbogățească experiențele de cunoaștere. Este locul în care întotdeauna, toţi copiii îşi vor defini şi dezvolta personalitatea, iar părinţii vor fi parteneri în educarea copiilor. 
Asociația Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor, asociație înființată de Fundația Principesa Margareta a României și Les petits frères de Pauvres (Franța) dorește să dezvolte și să extindă la nivel național activitățile în sprijinul vârstnicilor singuri, preluând modelul de intervenție al partenerului francez, organizație cu o experiență de peste 70 ani în combaterea izolării și sărăciei în rândul vârstnicilor. În prezent, asociația are peste 1.000 de beneficiari și 200 de voluntari în București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brăila și, mai nou în Târgoviște - start-up cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor. Mai multe detalii pe www.niciodatasingur.ro.
Daniela Tütös,
director
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: De Ziua Internațională a Vârstnicilor, oferim ,,Flori pentru Suflet”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 31 iulie 2021