Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Mondială a Educației la Școala Gimnazială Nr.1 Lunca

,,Educația este cel mai de preț dar pe care îl poate primi omul” (Platon)

Ziua Mondială a Educației la Școala Gimnazială Nr.1 Lunca

Vorbind despre educație, marele filozof al Greciei Antice, Platon, spunea: ,,Educația este cel mai de preț dar pe care îl poate primi omul".

 De-a lungul vremii ea a fost definită în diverse moduri. În sensul larg al cuvântului,  educația de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale pentru încadrarea individului într-un context social dat. Sensul educației este de a asigura condiții optime de exprimare a personalității.
Octombrie debutează cu un eveniment de mare însemnătate care pune în lumină locul și rolul educației ca și componentă a existenței socio-umane.
Ziua de 5 octombrie este decretată ca Ziua Mondială a Educației, prilejuind ample activități culturale, ştiințifice, expoziții tematice, concursuri sau lansări de carte. Este știut faptul că realizarea unor imperative devine posibilă doar prin raportarea lor la potențialul celor educați. În acest context și raportându-se la realitatea din şcoală, dascălii de la Şcoala din Lunca şi din structuri le-au insuflat elevilor încrederea în sine în vederea obținerii de rezultate bune și foarte bune, astfel:
*au manifestat interes pentru munca lor, recunoscându-le eforturile și progresele;
*i-au implicat pe elevi în activități de grup pentru atingerea unor obiective;
*i-au felicitat pentru activitățile lor și i-au încurajat să obțină și altele.
În consens cu activitățile prilejuite de Ziua Educației în întreaga țară, elevii de la S.G. Nr.1 Lunca, coordonați de dna director, prof. Angela Ilieș, de doamnele profesori Andreea Ciotea, Sanda Alb, Damaris Brîndaş-Cozma și Petronela Heredea, au pregătit un program consistent care confirmă încă o dată rolul educației, al formării și integrării noilor generații: prezentări PowerPoint pe teme educaționale, concurs interdisciplinar de cultură generală, vizionare filme și realizarea unor machete și planșe pe tema educației.
Fie ca astfel de activități să încurajeze munca și să dezvăluie cât este de importantă forța răbdării, a curajului și perseverenței pe linia educației.
Prof. Petronela Heredea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Mondială a Educației la Școala Gimnazială Nr.1 Lunca.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019