Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Bogdan Pater este noul președinte TNL Bihor

Tinerii liberali din județ și-au ales noua conducere

Bogdan Pater este noul președinte TNL Bihor

Joi după-masă, 5 octombrie 2017, în sala Florica Ungur a avut loc ședința Comitetului de Coordonare Județean al TNL Bihor.

 În cadrul ședinței s-a prezentat Raportul de activitate al Biroului Politic Județean al TNL Bihor din ultimii patru ani și au avut loc alegeri pentru viitorul BPJ al TNL Bihor.
La ședință au participat primarul Ilie Bolojan, președinte al PNL Bihor, d-na deputat Florica Cherecheș, d-ul senator Cornel Popa și d-ul deputat Gavrilă Ghilea, președintele PNL Oradea Birta Florin, Gal Călin, consilier județean și tinerii liberali veniți din județ și municipiu. Invitații evenimentului au fost Mara Mareș și Radu Surugiu, candidați pentru președenția TNL România, Claudia Benchescu, președinte CSL, Vlad Vasiu, președinte executiv al TNL România, Răzvan Silaghi, președinte COATL România, Victor Cernea, secretar general al PNL Satu Mare și Ioan Bîldea, președinte executiv al TNL Cluj.
86 de delegați și-au exprimat voturile pentru alegerea noului președinte al TNL Bihor, funcție pentru care s-a înscris Bogdan Pater. În vârstă de 30 de ani, de profesie inginer, Bogdan Pater a fost ales de cei prezenți și este noul președinte al TNL Bihor.
,,În calitate de președinte al TNL Bihor îmi propun să reluăm tradiția Scolii de Toamnă TNL Bihor, proiect care a câștigat premii în doi ani succesiv la Gala Premiilor TNL. Voi susține prioritizarea educației în programele PNL și voi pune accent pe colaborarea cu Universitatea, iar alături de colegii de la CSL vom încerca să atragem studenți către Oradea. Avem nevoie de tineri valoroși care pot fi o resursă viabilă și care pot genera forță de muncă calificată în mai multe domenii", apreciază Bogdan Pater.
Tot în cadrul evenimentului de joi au mai fost aleși ca și prim-vicepreședinți Bogdan Pantea, city managerul orașului Aleșd și Marius Cioară, viceprimarul orașului Ștei.
Din cadrul noului birou mai fac parte vicepreședinții: Balog Dragoş, Bordaş Bogdan, Bundaş Alexandru, Caba Raul, Caraman Bogdan, Ciucle Sergiu, Crainic Adrian, Dudaş Ionuţ, Hanga-Farcaş Gheorghe, Torjoc Paula și membrii: Biriş Andreea, Fodor Olivia, Kliment Sonia, Popa Şerban, Roşca Raul, Sala Răzvan, Seleş Manuel, Suru Daniela, Şipoş Vasile, Tătaru Vlad și Turcuş Paul.
Anca Grama Sas
Departament Comunicare PNL

Trimite email

luni, 27 septembrie 2021