Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

26 de microbuze școlare (din 39) au fost preluate de directorii de școli

Vineri, la Lic. T. „O. Ghibu” din Oradea,

26 de microbuze școlare (din 39) au fost preluate de directorii de școli

De săptămâni bune, curtea Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea găzduiește 38 de microbuze școlare (din cele 39 repartizate județului Bihor). Ieri (vineri, 28 noiembrie 2008), generalul Inspectoratului Școlar, prof. Ioan Șereș, și ing. Călin Fericean, șef serviciu investiții în cadrul I.S.J. Bihor, au repartizat beneficiarilor 26 de microbuze școlare (marca Ford, cu 16+1 locuri).

 În curtea mică au mai rămas totuși opt, din pricină că nu au încă numere de înmatriculare (roșii... de Bacău), nefiind expediate odată cu „marfa”; o „lucrătură” tipic românească: stăm ce stăm și iar mai stăm... și așteptăm! Microbuzul copiilor din Ursad, comuna Șoimi, nici măcar nu a ajuns la destinație (la „Ghibu”) pentru simplul motiv că nu a prins un loc în „avion” (a se înțelege container), dar urmează să sosească din moment în moment, poate cu „acceleratul”, poate cu „marfarul” de Satu Mare. Primele patru microbuze (din lotul celor 39) au fost livrate și repartizate în luna septembrie școlilor din Cheresig – Toboliu, Răbăgani, Roșia și Sârbi.
Cele 26 de microbuze vor circula în „arealul” localităților: Luncasprie, Șuncuiuș, Tinca, Șinteu, Rieni, Tărcaia, Chijic (Copăcel), Leș (Nojorid), Tileagd, Sânnicolau Român, Ceica, Lazuri de Beiuș, Hidișelu de Sus, Spinuș, Drăgești, Buntești, Bratca, Borș, Sălard, Câmpani, Drăgești, Popești, Borod, Bulz, Săcuieni și Batăr, fiind destinate, în exclusivitate, transportului copiilor la școală și de la școală, fără a presta alte servicii pentru oficialii comunei...  
Din 2001-2002, Inspectoratului Școlar i-au fost repartizate  96 de microbuze școlare (punându-le la socoteală și pe cele 38+1), dar primele, cele de tip Aro, încep să fie înlocuite. Pentru anul viitor, i-au fost promise Inspectoratului Școlar Bihor încă 18, după cum aveam să aflăm de la inspectorul general, prof. Ioan Șereș. (Ov. DAN)

Trimite email

miercuri, 17 iulie 2019