Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De Ziua Educaţiei

Joi, la Cîmpani

De Ziua Educaţiei

„Învăţătura e averea/ Ce pururea o duci în gând/ Şi, fără raza ei, puterea/ E doar un colb purtat de vânt." (Nicolae Labiş- Învăţătura)

Şcoala Gimnazială „Georgiu Popa", Cîmpani s-a aliniat şi ea în rândul şcolilor care au celebrat pe 5 octombrie Ziua Internaţională a Educaţiei.
Zi închinată dascălilor de pretutindeni, peste 200 de ţări o sărbătoresc începând din anul 1994 pentru a aminti de importanţa rolului educaţiei.
Marele reformator educaţional ceh John Amos Comenius afirma că omul „nu poate deveni Om decât dacă este educat", iar o definiţie simplă şi cuprinzătoare a educaţiei o dau Ariel şi William Durant, scriitori americani, „Educaţia reprezintă transmiterea civilizaţiei", Victor Hugo fiind cel care subliniază rolul definitoriu al instituţiilor care oferă educaţie „Cine deschide poarta unei şcoli închide o închisoare".
Coordonaţi de doamna director Anca Boldor şi prof. Denisa Lucuţa, cu sprijinul doamnelor prof.: Sanda Alb, Aurelia Bogan, Viorica Ciocan, Corina Petruse, Alexandra Terme și Adina Tuduce, elevii au conceput un program artistic cu cântece, poezii dedicate educatorilor şi au participat la atelierul de pictură dedicat educaţiei. Plini de încântare şi amuzaţi teribil, au vizionat filmul Matilda, ecranizare a romanului omonim scris de Roald Dahl, povestea unei fetiţe ai cărei părinţi nu preţuiesc educaţia, dar care îşi face un loc al ei în lume prin puterea învăţăturii, curaj şi printr-o atracţie inedită faţă de buclucuri.
O activitate privită cu timiditate la început, dar pentru care elevii, cei mici, de primară, cot la cot cu cei de gimnaziu, au ajuns să stea la rând... la karaoke. De la Cântă cucu' (varianta Adda), Ce seară minunată (Ion Suruceanu) până la Despacito, All of me, Cine m-a făcut om mare, copiii au arătat că stăpânesc o gamă largă de cântece din repertoriul naţional şi internaţional.
A fost o Zi a Educaţiei plină, intensă, colorată cu emoţii diverse, roditoare.
La mulţi ani, Dascăli cu inimă de aur!
La mulţi ani, Şcoală sfântă românească!
Prof. Denisa Lucuţa
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: De Ziua Educaţiei.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 15 august 2018