Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vineri - „Educația rutieră, educație pentru viață!”

În Săptămâna Prevenirii Criminalității

Vineri - „Educația rutieră, educație pentru viață!”

Elevi organizați de polițiștii bihoreni în patrule școlare au dirijat traficul și „Tramvaiul siguranței rutiere" a fost prezent vineri, pe străzile Oradiei, în ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității.

Vineri, 6 octombrie 2017, polițiștii bihoreni au continuat activitățile preventive organizate cu prilejul Săptămânii Prevenirii Criminalității, tema specifică a ultimei zile a campaniei preventive fiind creșterea gradului de siguranță rutieră.
Astfel, în intervalul orar 7.30 - 8.10, polițiștii rutieri și cei de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea și de la Serviciul Rutier au fost prezenți în zona adiacentă a trei unități de învătământ din Municipiul Oradea, respectiv Liceul Teoretic „Lucian Blaga", Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" și Școala Gimnazială „Avram Iancu", zone în care, în această dimineață, au fost activate patrulele școlare. Cei mici s-au implicat cu seriozitate în misiunea pe care au primit-o de la polițiștii bihoreni și au demonstrat că și-au însușit temeinic cunoștințele dobândite de-a lungul anului în cadrul activităților preventive. Copiii din patrulele școlare, supravegheați atent de polițiștii bihoreni, și-au îndrumat colegii să traverseze întotdeauna în mod corect partea carosabilă, iar pe conducătorii auto i-au sfătuit să acorde întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea regulamentară, pe trecerea de pietoni.
În continuarea acestor activități, în cadrul acelorași unități de învățământ, polițiștii de proximitate și polițiștii rutieri bihoreni au desfășurat ore de educație rutieră, în scopul conștientizării copiilor cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație rutieră, pentru a preveni victimizarea acestora.
Una din cele mai atractive activități preventive ale zilei a constituit-o „Tramvaiul siguranței rutiere" care a circulat vineri în Municipiul Oradea, în intervalul orar 11.00 - 12.00 și a găzduit o lecție inedită de educație rutieră, susținută de polițiștii Serviciului Rutier și de cei de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității.
Activitatea informativ - preventivă a fost organizată de Inspectoratul de Poliție județean Bihor în parteneriat cu S.C. O.T.L. Oradea S.A. și a beneficiat de prezența a peste 100 de elevi de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu" și de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" din Municipiul Oradea, care au participat cu interes la o lecție deschisă despre semnificația transportului local, noțiuni fundamentale în trafic, reguli de comportament în trafic. Polițiștii rutieri și de prevenire le-au explicat copiilor semnificația indicatoarelor rutiere în cadrul  concursului „Ghicește indicatorul rutier!" Totodată, polițiștii i-au sfătuit pe copii cum să își protejeze bunurile personale atunci când călătoresc cu mijloacele de transport în comun.
„Tramvaiul siguranței rutiere" a oprit și pe traseu, pentru ca polițiștii de prevenire și rutieră să deruleze activități aplicative cu privire la regulile de circulație. Toți participanții au fost recompensați de către organizatori cu diplome, pliante, broșuri și orare cu mesaje preventive.
Tot vineri, în intervalul orar 10.00 - 13.00, poliţiştii de proximitate, poliţiştii rutieri și cei de la posturile rurale de poliție bihoreni au derulat activităţi preventive specifice în unităţile şcolare bihorene.
Comisar-şef de poliţie Ioana Indrieş,
Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Bihor
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vineri - „Educația rutieră, educație pentru viață!” 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 15 august 2018