Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Marcarea Erasmus Days la ,,Lucian Blaga”

Vineri,

Marcarea Erasmus Days la ,,Lucian Blaga”

Marcarea Erasmus Days s-a făcut la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga" Oradea vineri, 13 octombrie 2017, printr-o primă întâlnire a profesorilor și elevilor implicați în cel mai recent proiect Erasmus + ce se implementează în școală.

Este vorba despre Increasing the labor market opportunities trough ICT skills development  (Creșterea oportunităților de pe piața muncii prin dezvoltarea competențelor TIC).
La această sesiune de informare au luat parte doamna director Delia Iova, profesorii Anca Lorincz (coordonatorul echipei de proiect) Sărăcuț Carmen, Pop Florin, Andreea Pădurean și Mihaela Șilinca - membri ai echipei de proiect, precum și elevii claselor a X-a A și a XI-a A, profil matematică - informatică. Elevilor li s-au oferit informații generale despre proiect, scopul acestuia, explicându-li-se procedura de selecție a celor 24 de elevi  (12 de la LIT ,,Lucian Blaga" și 12 de la C.N. ,,E. Gojdu" Oradea) ce vor participa în perioada martie - aprilie 2018 la stagii de formare de 15 zile în Portugalia, în vederea dezvoltării competențelor digitale, antreprenoriale și lingvistice în domeniul Web Design. Stagiul este structurat pe activități de formare prin învățare la locul de muncă în companii IT și se va baza pe lucrul în echipă. Elevii vor participa la activități de programare web în limbajul PHP și MYSQL care vizează componente de specialitate: realizarea de produse specifice activității de Web Design și Graphics, experiența de lucru în companii de profil, contactul direct cu angajatorii din domeniu, dar și clienții acestora.
La finalul prezentării, domnul profesor Sandor Traier a accentuat oportunitățile ce se deschid în fața elevilor prin participarea la proiecte Erasmus, exemplificând bunele practici dobândite în urma proiectului recent încheiat, Misterele capitalelor europene.
Andreea Pădurean

Trimite email

vineri, 14 august 2020