Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

#Erasmus Days - A chance to learn, open minds!

La Şcoala Gimnazială Nr.1 Derna

#Erasmus Days - A chance to learn, open minds!

Şcoala Gimnazială Nr.1 Derna a fost gazda unei mini-sesiuni de informare şi dezbatere privind bursele Erasmus şi felul în care această experienţă poate să-ţi influenţeze şi să-ți schimbe viaţa.

O poză a fost factorul declanşator al discuţiei privind tema Erasmus, „Exchange isn`t a year in your life, it`s a live in a year". Elevii au fost încurajaţi să-şi exprime părerea privind citatul respectiv şi să-şi expună ideile, convingerile, dorinţele legate de accesarea unei burse într-o altă ţară.
Sesiunea de informare a constant în prezentarea unui PowerPoint despre ceea ce este de fapt Erasmus, cui i se adresează, cine poate accesa o asemenea bursă, care sunt avantajele pe termen scurt/pe termen lung în urma accesării unei astfel de burse şi care sunt ţările participante la programul Erasmus. Prezentarea PowerPoint a fost urmată de vizionarea unui videoclip în care elevii au putut auzi mărturiile oamenilor din lumea întreaga care au accesat bursele Erasmus, împărtăşindu-şi experienţa.
Activitatea a continuat cu jocuri de gândire, de antrenarea a creierului „brain games", care au avut un real impact asupra elevilor şi au reuşit să-i prindă în „jocul minţii" şi să-i bine dispună.
La finalul prezentării, elevii au fost invitaţi să-şi noteze pe tablă ţara în care ar dori să ajungă în cazul accesării unei asemenea burse, iar cine ştie....dorinţele pot deveni realitate!
Prof. Siandra Gabor

Trimite email

miercuri, 21 august 2019