Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Conferinţa anuală Agora International Law Conference: ,,Prospects and Challenges of 21st Century Law

În 19-20 octombrie, a XI-a ediție

Conferinţa anuală Agora International Law Conference: ,,Prospects and Challenges of 21st Century Law

Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Agora din Municipiul Oradea organizează Conferinţa anuală Agora International Law Conference: ,,Prospects and Challenges of 21st Century Law" (AILC), editia a XI-a, 19-20 octombrie 2017.

http://univagora.ro/ro/conferinte/ailc2017/
Evenimentul satelit al conferinţei AILC ajuns la cea de a III-a ediţie este „Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2017, www.univagora.ro/ro/conferinte/bacstud2017
Deschiderea oficială a conferinţei AILC  va avea loc în data de 20 octombrie 2017, ora 9,30 la sediul Universităţii  Agora, (Piaţa Tineretului,  Nr. 8, Oradea) în Aula Albastră.
Deşi, este o conferinţă anuală, această ediţie se anunţă una specială prin modul în care se va îmbina partea ştiinţifică cu activităţile practice-aplicative, colaborarea student-cadru didactic  în elaborarea lucrărilor înscrise în programul BACStud, evidenţierea cunoştinţelor teoretice şi practice prin intermediul proceselor simulate studenţeşti.
Participanţi la conferinţa AILC vor fi: prof.univ.dr. habilitat Valeriu CUŞNIR, directorul Institutului de Cercetări Juridice şi Politice al Academiei de Ştiinţe Moldova, Republica Moldova; prof.univ.dr. Mihai FLOROIU, director al Departamentului de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos", Galaţi; prof.univ.dr. Elena-Ana IANCU, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Universitatea Agora, Oradea/ Şcoala Doctorală de Drept, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti; Prim procuror Laura-Gabriela IANCU, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin; conf. univ. dr. Alina-Angela Manolescu, directorul Departamentului de Ştiinţe Sociale, Universitatea Agora din Municipiul Oradea; dr. Sándor MADAI, PhD, şeful Departamentului de Drept penal şi Criminologie, Facultatea de Drept, Universitatea Debrecen, Ungaria/ secretar al Asociaţiei Ungare de Drept penal; prof.univ.dr. Cristinel Ioan MURZEA, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Universitatea Transilvania, Braşov; prof.univ.dr. Veronica STOICA, decanul Facultăţii de Drept Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti; prof.univ.dr. Florin TUDOR, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos", Galaţietc.
 Aplicaţiile practice - demonstrative se vor desfăşura în data de 20 octombrie 2017, începând cu ora 14.30 sub coordonarea d-nei prof.univ.dr. Elena-Ana Iancu. Parteneri sunt:  
- Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor - activităţi de informare, stand de prezentare şi activităţi practice demonstrative cu ajutorul autolaboratorului de criminalistică, expoziţie de tehnică;
- Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea - stand de prezentare, activităţi de informare, expoziţie de tehnică;
- Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor - stand de prezentare, activităţi de informare, promovare a atribuţiilor jandarmeriei, exerciţii practice - moduri de acţiune;
- Centrul 54 Comunicaţii R.M.N.C - stand de prezentare, activităţi de informare, expoziţie tehnică;
- Poliţia Locală Oradea - stand de prezentare, expoziţie tehnică;
- Centrul de informare europeană Europe Direct Agora Oradea - stand de prezentare, activități de informare, expoziție;
- Alte instituţii din domeniul ordinii şi siguranţei publice.
Concurs de exerciţii demonstrative şi expoziţie de proiecte tehnice elaborate de studenţi. Coordonatori: prof. univ. dr. ing. Valentina Balaş, conf. univ. dr. ing. Buidoş Traian, șef lucr. dr. ing. Barla Eva, şef lucr. dr. ing. Dumitru Cristian 
Activitate demonstrativă - Clubul Sportiv „Universitatea Agora Sport Club", coordonator: Raul Tudorica
Procesele simulate studenţeşti se vor desfăşura în sala de procese simulate a Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Agora. Protagonişti: studenţi ai Universităţii Agora (proces simulat studenţesc în cauză penală, proces simulat studenţesc în cauză civilă); studenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov (proces simulat studenţesc în cauză penală). (I.D.)

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021