Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, au participat 50 de angajatori, oferind 1.025 de locuri de muncă

Vineri, la Universitatea Agora din Oradea,

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, au participat 50 de angajatori, oferind 1.025 de locuri de muncă

Vineri, 20 octombrie 2017, la nivelul întregii țări, s-a desfășurat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți (pentru absolvenții de studii medii, profesionale și universitare), dar și pentru alte categorii, pentru toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă, după cum avea să precizeze directorul executiv al AJOFM Bihor, dl Békési Csaba.

Vineri, 20 octombrie 2017, la nivelul întregii țări, s-a desfășurat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți (pentru absolvenții de studii medii, profesionale și universitare), dar și pentru alte categorii, pentru toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă, după cum avea să precizeze directorul executiv al AJOFM Bihor, dl Békési Csaba.
Evenimentul s-a desfășurat la Universitatea Agora din Oradea şi în alte patru localități din județ: în incinta punctelor de lucru ale AJOFM Bihor din Aleşd și Marghita, la Primăria din Beiuş şi la Casa de Cultură din Salonta, ,,pentru tinerii care sunt la o distanță considerabilă față de Oradea, să poată vedea care sunt locurile de muncă vacante, deși și acolo avem angajatori prezenți"...
Cei 70 de angajatori (din care 50 în Oradea) au oferit 1.345 de locuri de muncă (1.025 în Oradea) din care 170 s-au adresat în exclusivitate absolvenților cu studii superioare. Potrivit datelor finale oferite de domnul director Békési Csaba, la ediția de vineri a Bursei au fost înregistrați 982 de vizitatori (din care 704 în Oradea), iar angajatorii au selectat spre angajare 332 de candidați (din care 210 în Oradea). Alături de angajatorii prezenți la Universitatea Agora s-au aflat și reprezentanți ai ISU Crișana și ai Jandarmeriei Bihor care au căutat recruți pentru evenimentele lor specifice.
În ultimii doi ani a scăzut procentul locurilor de muncă oferite absolvenților cu studii superioare
Analizând, în general, ofertele angajatorilor, directorul executiv a observat că în Bihor, în ultimii doi ani a scăzut procentul locurilor de muncă oferite absolvenților cu studii superioare de la 15 la sută la 10 la sută, excepție face ediția de vineri.
,,Să începem, încetul cu încetul, să reîndrăgostim tinerii de meserii"
Vorbind cu domnul director despre edițiile viitoare ale Bursei locurilor de muncă, am aflat că următorul eveniment național va fi Bursa generală a locurilor de muncă, dar până atunci, în Bihor, va fi organizat în luna noiembrie 2017 ,,un eveniment dedicat uceniciei și stagiaturii, două programe foarte importante cu subvenții consistente din partea statului prin AJOFM, subvenții de 1.125 de lei pentru ucenicie și până la 1.350 de lei la stagiatură". Evenimentul va fi organizat cu concursul companiilor care vor să participe la aceste programe. ,,Să începem, încetul cu încetul, să reîndrăgostim tinerii de meserii. Pentru că acesta este secretul: să nu mai plece tinerii de la noi din țară, să se reîndrăgostească de meserii și să observe că și în România, respectiv în Oradea și județul Bihor, pot găsi locuri de muncă bine plătite dacă au calificarea și competențele necesare", a conchis dl director executiv Békési Csaba.  
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (77 de poze), accesați Galeria foto: La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, au participat 50 de angajatori, oferind 1.025 de locuri de muncă.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 27 noiembrie 2020

Poza zilei

Profesorul model și elevul model

Răsfoind, dimineață, pozele ,,OviDan" postate pe Google - cel mai cunoscut și mai îndrăgit motor de căutare -, pentru a descoperi Poza zilei (de astăzi, joi, 26 noiembrie 2020), am dat de Profesorul model și elevul model, imagine de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu".
(OviDan)