Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul ,,Suflete deschise pentru prevenirea abandonului școlar la elevii cu părinți migranți”

Diseminare la CT ,, Traian Vuia”

Proiectul ,,Suflete deschise pentru prevenirea abandonului școlar la elevii cu părinți migranți”

Asociația Tineretului Voluntar a realizat diseminarea proiectului ,,Suflete deschise pentru prevenirea abandonului școlar la elevii cu părinți migranți" în sala Multimedia a Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" în 26 octombrie 2017.

Proiectul a fost desfășurat în perioada 17.07. - 10.10.2017. Inițiatorul proiectului este Asociația Tineretului Voluntar, în parteneriat cu Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" Oradea (coordonator, prof. dr. Maghiar Ramona), Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea (coordonator, prof. Darna Voichița) și Colegiul Tehnic ,,Constantin Brâncuși" Oradea (coordonator, prof. Nistor Monica).  
Scopul proiectului a fost evitarea consecințelor negative potențiale (performanțe școlare reduse și abandon școlar) legate de privarea de afectivitate și lipsa de supraveghere a elevilor care au părinți plecați în străinătate.
Obiectivele propuse au fost: dezvoltarea unor abilități de remediere a abandonului școlar la 15 profesori tineri, dezvoltarea abilităților de gestionare a problemelor de viață și consilierea celor 60 de elevi implicați, precum și participarea celor 60 de elevi la trei activităţi extraşcolare (competiţii sportive, activități creative, activități culinare).
Activitățile principale derulate în cadrul proiectului au fost: 1.Cursuri cu profesori tineri (până în 35 de ani), care predau la clase cu elevii care au părinți plecați în străinătate. 2.Cursul ,,Abandonul școlar - modalități de prevenire și remediere" a avut drept scop dezvoltarea la profesorii tineri a unor abilități care să îi ajute și să îi pregătească în munca pe care o desfășoară la clasă, cu elevii care au risc de abandon școlar. 3.Cursuri de dezvoltare personală și orientare în carieră pentru 60 de elevi cu părinți migranți. În cadrul acestor cursuri s-a urmărit conștientizarea importanței școlarizării și îndrumarea elevilor pentru viitoarea lor meserie prin întărirea încrederii în propriile forțe, astfel încât să aibă curajul să aleagă ceea ce li se potrivește în carieră.
4.Activități extrașcolare: competiții sportive (tir cu arcul), activități culinare și ateliere creative, îndrumate de voluntarii asociației. Aceste activități vizează rezolvarea unor probleme de actualitate cu care tinerii se confruntă în prezent și anume practicarea unui sport, renunțarea la petrecerea timpului liber pe rețelele de socializare, dezvoltarea gustului pentru frumos și pentru un stil de viață sănătos.
Rezultatele proiectului sunt reducerea numărului de absențe la cei 60 de elevi beneficiari ai proiectului prin frecventarea zilnică a orelor și formarea la cei 15 profesorilor tineri a unor abilități necesare pentru intervenția și remedierea problemelor de abandon și absenteism.
Ramona Maghiar
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul ,,Suflete deschise pentru prevenirea abandonului școlar la elevii cu părinți migranți”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 4 august 2020