Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul ,,Azi elev, mâine angajat”

Diseminare

Proiectul ,,Azi elev, mâine angajat”

Asociația Tineretului Voluntar a realizat diseminarea proiectului ,,Azi elev, mâine angajat" în sala Multimedia a Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia", în 26 octombrie 2017.

Proiectul s-a desfășurat în perioada 25.07. - 20.10.2017. Inițiatorul proiectului este Asociația Tineretului Voluntar, în parteneriat cu Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" Oradea (coordonator, prof. dr. Maghiar Ramona), Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea (coordonator, prof. Darna Voichița) și Colegiul Tehnic ,,Constantin Brâncuși" Oradea (coordonator, prof. Nistor Monica).  
Scopul proiectului a fost orientarea în carieră a 90 de elevi din anii terminali din cele trei colegii partenere în proiect în contextul în care, tot mai mulți tineri care termină liceul nu au cunoștințele necesare pentru a face alegerile potrivite pentru continuarea cu următoarea etapă a vieții. Proiectul vine ca sprijin pentru diriginții care doresc să își dezvolte metodele de îndrumare a elevilor din anii terminali pentru a le asigura o traiectorie potrivită în ceea ce privește cariera acestora după terminarea liceului. Fie este vorba de continuarea studiilor prin urmarea unui program de licență, fie de încadrarea în câmpul muncii, elevii necesită sprijin și îndrumare, aceștia, confruntându-se adesea cu nepregătirea suficientă a diriginților pentru a răspunde acestei nevoi. Prin caracterul preventiv al proiectului, se are în vedere scăderea numărului tinerilor NEET (care nu sunt încadraţi profesional şi nu urmează nici un program educaţional sau de formare), prin implicarea acestora în activitățile de dezvoltare personală și orientare în carieră.
Rezultatele proiectului se cuantifică în 26 de profesori diriginți formați în cadrul cursurilor de formare „Autocunoaștere și dezvoltare personală" care a avut loc în perioada 8-9 septembrie 2017 și „Consiliere și orientare în carieră" care a avut loc în perioada 9-10 septembrie 2017 la Pădurea Neagră, ambele cu durată de 12 ore împărțite în 4 module, în urma cărora, 453 de elevi în perioada 18 septembrie - 20 octombrie 2017, din cele trei licee partenere au beneficiat de implementarea celor două cursuri. Elevii au învățat de la propriii diriginți cum să își construiască elemente de marketing personal (CV, scrisoare de intenție, fișa postului) și cum să se comporte la un interviu pentru o viitoare angajare pe piața muncii.
Prof. Ramona Maghiar
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul ,,Azi elev, mâine angajat”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 15 august 2020