Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Au fost sculptate peste o mie de legume și fructe

La ediția a XVIII-a a Festivalului Toamnei de la ,,N. Bălcescu”

Au fost sculptate peste o mie de legume și fructe

Vineri, 27 octombrie 2017, în sala de sport a Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Bălcescu" din Oradea, ne-am bucurat de frumusețile și bogățiile toamnei, alături de participanții la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Toamnei.

,,Ne bucurăm că și soarele e de partea noastră. Este mai mult decât emoționant să vezi figurile luminoase ale părinților și bunicilor. În bucuria dumneavoastră, de pe chipurile dumneavoastră citim însăși bucuria copiilor dumneavoastră, a copiilor noștri. Suntem la a XVIII-a ediție a acestui festival. Putem spune că în această toamnă, Festivalul a devenit major", a spus domnul director Gheorghe Troie, în deschiderea evenimentului. De la coordonatorul, inițiatorul și sufletul Festivalului, doamna profesor Stela Tăut, aveam să aflăm că la ediția de majorat au fost sculptate peste o mie de legume și fructe; la cele două secțiuni ale festivalului (desene, picturi, colaje și machete tridimensionale; respectiv sculpturi în legume și fructe: compoziții, coșuri și dovleci) s-au primit peste 350 de lucrări din 15 județe și municipiul București, din care au fost premiate 125; s-au acordat 15 premii speciale, 20 de premii I, și câte 30 de premii II, III și mențiuni.
,,Vă îndemn să vă serviți/ Să alegeți ce poftiți!"
După parada celor mai frumoase legume și fructe prezentate de cei mai mici școlari din clasele pregătitoare A, B și C, Zâna Toamna 2017 a fost primită cu cântece; prințesa le-a mulțumit și i-a îndemnat pe toți, mari și mici, să se servească din bunătățile Toamnei. În cadrul momentului artistic care a urmat, și alți școlari (din clasele a II-a) au cântat și au recitat,  elogiind anotimpul autumnal pentru frumusețea și rodnicia sa. La finalul manifestării, cinci clase de dansatori, peste 130 de copii, au dansat împreună în curtea mică, într-un flashmob, sub bagheta lui Florin Culda.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (116 poze), accesați Galeria foto: Au fost sculptate peste o mie de legume și fructe.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019