Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Golden Stars Awards

Douăsprezece proiecte de promovare a cetățeniei active, premiate la Bruxelles

Golden Stars Awards

Douăsprezece proiecte realizate de organizații și autorități din 20 de state membre, în cadrul programului comunitar de finanțare "Europa pentru cetățeni", au primit premiul "Golden Stars" din partea Comisiei Europene. În șapte dintre acestea au fost implicate și organizații din România. Însă, în niciunul din cazuri, o organizație din România nu a fost lider de proiect.

Comisia Europeană a evaluat inițial 130 de proiecte transmise de organizații din statele membre, iar 24 dintre acestea au fost selectate pentru "lista scurtă" a proiectelor candidate la obținerea unui premiu.
Mobilitatea tinerilor în Uniunea Europeană
Asociația comitetelor înfrățite din Puy de Dome (Franța), unul dintre premianții "Golden Stars Awards", a obținut 20.000 de euro pentru a organiza o întâlnire la care au participat oficiali din 21 de orașe situate în șapte țări, printre care și Școala cu clasele I-VIII nr. 16 din Oradea, reprezentată de profesor Cheregi Anca. Asociația reunește 65 de municipalități din regiunea Puy de Dome. La întâlnire, desfășurată între 19 și 22 octombrie 2008, au participat 400 de tineri din orașele selectate. Într-un document oficial al proiectului, transmis de Evelyn Laquit, președintele asociației, este descrisă desfășurarea întâlnirii (cu principalele activități): o expoziție foto cu orașele înfrățite, organizată de gazda întâlnirii; Francis Fontaine, președintele „mișcării europene Auvergne”, a prezentat punctele importante ale tratatului de la Roma și a răspuns întrebărilor tinerilor; tinerii au luat parte la un concurs pe teme europene, pentru care au primit premii - excursii în afara localității; Evelyn Laquit, reprezentanta asociației, a declarat că "principala dificultate întâmpinată pe parcursul întâlnirii a ținut de limba utilizată. „Bugetul proiectului nu ne-a permis să folosim interpretare simultană, așa că am preferat să folosim limba engleză ca limba de lucru, ceea ce a cauzat probleme unor participanți de a înțelege și interacționa". Laquit a mai spus că tinerii care au participat la eveniment doresc să continue aceste întâlniri, de data aceasta luând ei inițiativa de organizare.
În foto: Anca, la Bruxelles, alături de parteneri - Evelyn Laquit și de comisarul european pentru Educație, Învățământ, Cultură și Multilingvism al Comisiei Europene, excelența sa domnul Jan FIGEL și echipa de proiect. (A& D.)

Trimite email

smbt, 24 august 2019