Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Biserica și cetatea - exerciții de jurnalism

Părintele dr. Ion Alexandru Mizgan

Biserica și cetatea - exerciții de jurnalism

Părintele dr. Ion Alexandru Mizgan a scos, recent, la Editura Lumea Credinței, cartea Biserica și cetatea - exerciții de jurnalism.

Volumul este structurat în patru capitole:
1. Undeva în Est (din care vă spicuim: Glasul Bisericii în cetate, Un popor păgân a sărbătorit Paștile, Românii - cel mai religios popor al Europei? De ce Ortodoxia?... )
2. Biserica, ziariștii și arginții (Neînțeleasa ură față de preoțimea ortodoxă, Biserica Ortodoxă și Securitatea, Eminescu și Ortodoxia...)
3. Biserica și provocările vremii (O vară fierbinte cu... Lady Gaga, România de la dictatura F.M.I. la isteria AC/DC...)
4. Durerile și patimile Transilvaniei (Ierusalim sau Roma? Ale cui sunt bisericile românilor transilvăneni? De ce a fost Șaguna mare?...).
Și numai lecturând aceste titluri, puteți realiza că avem în față o carte incitantă, care stârnește pasiuni... de lecturare, bineînțeles, nu de o altă natură. Ca să fim sinceri până la capăt, dorim doar să vă mai punem la suflet, cum ar spune părintele vicar Vasile Bota, aprecierile asupra cărții făcute de un expert și un cunoscător, în egală măsură, într-ale bisericii, dar și ale cetății, distinsul Răzvan Bucuroiu, un veteran al presei creștine, dar nu numai.
,,Volumul de față - pe cât de captivant, pe atât de incomod - pare că e scris dintr-o răsuflare și are curajul de a spune lucrurilor pe nume - cel puțin din perspectiva autorului (...). Au fost câteva glasuri care au răsunat în pustiu, printre care și cel al părintelui Mizgan - ca publicist și cleric. Că tonul face muzica, asta o știm. Că nu întotdeauna cel în cauză va fi prins tonul cel mai potrivit, și asta se poate. Dar, mai mult decât toate astea, că muzica românească a ultimilor 27 de ani este, în mare parte, o imensă cacofonie - asta nu mai e ,,vina" părintelui ...", scrie (printre altele) Răzvan Bucuroiu, chiar pe coperta a doua.
Moise-Ovidiu Dan
Preacucernice părinte,
Să știți că v-am promovat și pe pagina Facebook Ovidan, un produs nou, din 7 octombrie 2017.

Trimite email

duminică, 9 mai 2021