Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Biserica și cetatea - exerciții de jurnalism

Părintele dr. Ion Alexandru Mizgan

Biserica și cetatea - exerciții de jurnalism

Părintele dr. Ion Alexandru Mizgan a scos, recent, la Editura Lumea Credinței, cartea Biserica și cetatea - exerciții de jurnalism.

Volumul este structurat în patru capitole:
1. Undeva în Est (din care vă spicuim: Glasul Bisericii în cetate, Un popor păgân a sărbătorit Paștile, Românii - cel mai religios popor al Europei? De ce Ortodoxia?... )
2. Biserica, ziariștii și arginții (Neînțeleasa ură față de preoțimea ortodoxă, Biserica Ortodoxă și Securitatea, Eminescu și Ortodoxia...)
3. Biserica și provocările vremii (O vară fierbinte cu... Lady Gaga, România de la dictatura F.M.I. la isteria AC/DC...)
4. Durerile și patimile Transilvaniei (Ierusalim sau Roma? Ale cui sunt bisericile românilor transilvăneni? De ce a fost Șaguna mare?...).
Și numai lecturând aceste titluri, puteți realiza că avem în față o carte incitantă, care stârnește pasiuni... de lecturare, bineînțeles, nu de o altă natură. Ca să fim sinceri până la capăt, dorim doar să vă mai punem la suflet, cum ar spune părintele vicar Vasile Bota, aprecierile asupra cărții făcute de un expert și un cunoscător, în egală măsură, într-ale bisericii, dar și ale cetății, distinsul Răzvan Bucuroiu, un veteran al presei creștine, dar nu numai.
,,Volumul de față - pe cât de captivant, pe atât de incomod - pare că e scris dintr-o răsuflare și are curajul de a spune lucrurilor pe nume - cel puțin din perspectiva autorului (...). Au fost câteva glasuri care au răsunat în pustiu, printre care și cel al părintelui Mizgan - ca publicist și cleric. Că tonul face muzica, asta o știm. Că nu întotdeauna cel în cauză va fi prins tonul cel mai potrivit, și asta se poate. Dar, mai mult decât toate astea, că muzica românească a ultimilor 27 de ani este, în mare parte, o imensă cacofonie - asta nu mai e ,,vina" părintelui ...", scrie (printre altele) Răzvan Bucuroiu, chiar pe coperta a doua.
Moise-Ovidiu Dan
Preacucernice părinte,
Să știți că v-am promovat și pe pagina Facebook Ovidan, un produs nou, din 7 octombrie 2017.

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021