Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Biserica și cetatea - exerciții de jurnalism

Părintele dr. Ion Alexandru Mizgan

Biserica și cetatea - exerciții de jurnalism

Părintele dr. Ion Alexandru Mizgan a scos, recent, la Editura Lumea Credinței, cartea Biserica și cetatea - exerciții de jurnalism.

Volumul este structurat în patru capitole:
1. Undeva în Est (din care vă spicuim: Glasul Bisericii în cetate, Un popor păgân a sărbătorit Paștile, Românii - cel mai religios popor al Europei? De ce Ortodoxia?... )
2. Biserica, ziariștii și arginții (Neînțeleasa ură față de preoțimea ortodoxă, Biserica Ortodoxă și Securitatea, Eminescu și Ortodoxia...)
3. Biserica și provocările vremii (O vară fierbinte cu... Lady Gaga, România de la dictatura F.M.I. la isteria AC/DC...)
4. Durerile și patimile Transilvaniei (Ierusalim sau Roma? Ale cui sunt bisericile românilor transilvăneni? De ce a fost Șaguna mare?...).
Și numai lecturând aceste titluri, puteți realiza că avem în față o carte incitantă, care stârnește pasiuni... de lecturare, bineînțeles, nu de o altă natură. Ca să fim sinceri până la capăt, dorim doar să vă mai punem la suflet, cum ar spune părintele vicar Vasile Bota, aprecierile asupra cărții făcute de un expert și un cunoscător, în egală măsură, într-ale bisericii, dar și ale cetății, distinsul Răzvan Bucuroiu, un veteran al presei creștine, dar nu numai.
,,Volumul de față - pe cât de captivant, pe atât de incomod - pare că e scris dintr-o răsuflare și are curajul de a spune lucrurilor pe nume - cel puțin din perspectiva autorului (...). Au fost câteva glasuri care au răsunat în pustiu, printre care și cel al părintelui Mizgan - ca publicist și cleric. Că tonul face muzica, asta o știm. Că nu întotdeauna cel în cauză va fi prins tonul cel mai potrivit, și asta se poate. Dar, mai mult decât toate astea, că muzica românească a ultimilor 27 de ani este, în mare parte, o imensă cacofonie - asta nu mai e ,,vina" părintelui ...", scrie (printre altele) Răzvan Bucuroiu, chiar pe coperta a doua.
Moise-Ovidiu Dan
Preacucernice părinte,
Să știți că v-am promovat și pe pagina Facebook Ovidan, un produs nou, din 7 octombrie 2017.

Trimite email

sâmbătă, 18 ianuarie 2020