Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sprijin pentru oamenii străzii

ASCO în acțiune

Sprijin pentru oamenii străzii

Pentru a evita situațiile neplăcute cauzate de temperaturile scăzute, Administraţia Socială Comunitară Oradea, ca în fiecare an, ia măsuri în vederea protejării persoanelor aflate în situaţii vulnerabile, pe perioada sezonului rece.

Astfel, Adăpostul de Noapte situat pe Str. J. Gutenberg Nr. 8, pune la dispoziţia persoanelor fără locuinţă sau aflate în situaţii de risc social, locuri de cazare în cele două corpuri de clădire si cele cinci containere din incinta Adăpostului, acestea fiind dotate cu duşuri şi grupuri sanitare, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, spălătorie şi spaţiu de socializare.
Aici, pe lângă cazare pe timpul nopţii, beneficiarii primesc consiliere, informare profesională şi suport în găsirea unui loc de muncă, îndrumare în vederea obţinerii unei locuinţe, sprijin în obţinerea actelor de identitate şi întocmirea documentaţiei necesare obţinerii beneficiilor sociale, ş.a.
Administraţia Socială Comunitară Oradea, în perioada imediat următoare, va propune spre aprobare Consiliului Local al municipiului Oradea, posibilitatea oferirii unei mese calde pe zi beneficiarilor din Adăpostul de Noapte, precum şi găzduirea acestora pe timpul zilei, în sezonul rece.
Prin aceste măsuri, asigurăm oamenilor străzii servicii sociale menite să contribuie la îmbunătăţirea nivelului lor de trai şi îi ajutăm să treacă mai uşor peste această perioadă.
Totodată, şi pe această cale, rugăm comunitatea locală să se implice în ajutorarea persoanelor fără adăpost, prin a ne anunţa la numărul de telefon: 0359-466.666 sau 0745/590290 despre zonele sau locaţiile în care se adăpostesc oameni ai străzii, expuși temperaturilor scăzute.
Consuella Govor

Trimite email

miercuri, 16 octombrie 2019