Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Programul „Întâlnirile franco-române pentru turism”

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea – membru în Rețeaua națională

Programul „Întâlnirile franco-române pentru turism”

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea este membru în Rețeaua națională (a celor 18 licee pilot din domeniul Turism și alimentație) constituită în cadrul Programului „Întâlnirile franco-române pentru turism".

Joi, 2.11.2017, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" s-a realizat diseminarea proiectului „Întâlnirile franco-române ale turismului. Învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului: un sector în plină schimbare".
Evenimentul a fost organizat de directorul colegiului, dl prof. dr. Filimon Ruben, împreună cu prof. ec. Ardelean Simona-Violeta, director adjunct, reprezentantul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" în Rețeaua celor 18 licee pilot, vicepreședinte al Asociației Liceelor Hoteliere și de Turism (ARLIHT), din România, cu participarea membrilor catedrei Turism și alimentație, Runcanu Teodora Monica, șef catedră. Partenerii implicați în proiect au fost: Ambasada Franţei din România, Institutul Francez, Ministerul Educaţiei Naţionale, Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic, Casa Corpului Didactic Sibiu, Federaţia Industriei Hoteliere din România și Asociația Franceză a Liceelor de Hotelărie și Turism din Franţa.
Anterior, în 23-24 octombrie 2017, la Casa Corpului Didactic din Sibiu, a fost organizată reuniunea reprezentanților liceelor din rețeaua pilot. Întâlnirea a fost organizată de către Institutul Francez din România și partenerii săi - Federația Industriei Hoteliere din România și Casa Corpului Didactic din Sibiu, cu sprijinul Centrul Naţional pentru Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Ministerul Educaţiei Naţionale. În cadrul reuniunii de la Sibiu, a fost constituită Asociația Liceelor Hoteliere și de Turism (ARLIHT), din România.
La activitatea de diseminare de joi, ne-au onorat cu prezența reprezentanții celor mai apropiați parteneri ai Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul": dna. prof. univ. dr. Alina Bădulescu - decanul Facultății de Științe Economice a Universității din Oradea; dl. Mieluț Florian - inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic - Inspectoratul Școlar Județean Bihor, reprezentanți ai Consiliului Local Oradea în Consiliul de administrație al unității de învățământ: dl. lector univ. dr. Mihai Maci și dl. Romeo Ionescu, general manager al Hotelului Ramada din Oradea; dna. Daniela Vîlceanu, directorul Colegiului Tehnic „Traian Vuia"; dl. Teodor Turcuț,  director, reprezentant agent economic GBS; cadre didactice din catedrele de Turism si alimentație de la Colegiul Economic „Partenie Cosma" și Liceul Teologic Reformat „Szent Laszlo" din Oradea.
Olimpicii noștri
În ce-a de-a doua parte a activității, sub genericul ,,Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" - Domeniul turism și alimentație: trecut, prezent și viitor", accentul s-a pus pe valorizarea resursei umane care activează în cadrul catedrei Turism si alimentație, prilej cu care au fost evidențiate rezultatele meritorii obținute cu elevii la concursuri și olimpiade școlare de profil (nivel județean, regional și național), precum și implicarea în proiecte naționale și internaționale. Au fost prezentați elevii care au obținut premii în anul școlar 2016-2017: Borși Brighita - premiul I la olimpiadă, etapa județeană - domeniul Turism și alimentație, cu participare la națională; Hadi Emoke Kinga - premiul II, la olimpiadă, etapa județeană - domeniul Turism și alimentație, Tănase Denis - reprezentantul firmei de exercițiu „Tour Star" S.R.L. - premiul I, la etapa județeană și premiul II, la etapa regională a Competiției naționale Bussines Plan. De asemenea, a fost prezentat și fiecare cadru didactic coordonator. În luările de cuvânt, atât elevii cât și cadrele didactice au subliniat și apreciat susținerea și implicarea tuturor factorilor din școală pentru obținerea succesului școlar.
La finalul întrunirii, participanții au fost invitați să deguste din preparatele realizate, de elevii clasei a XI-a H, bucătari și a X-a I bucătari - cofetari, sub îndrumarea doamnelor Radu Florica și Popa Lavinia, profesori de instruire practică.
Ilustrarea evenimentului a fost realizată de elevul fotograf Andrei Damian, clasa a XI-a E, specializarea tehnician operator tehnică de calcul la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul", Oradea. Andrei este deja cunoscut în lumea fotografică, atât prin fotografiile sale, cât și prin premiile obținute până acum, care îi atestă talentul și originalitatea.
Mulțumim tuturor participanților pentru implicare și susținere.
Simona Ardelean & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Programul ,,Întâlnirile franco-române pentru turism".

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 19 octombrie 2019