Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Două workshop-uri interesante

Conferința Psihologilor Școlari, a II-a zi

Două workshop-uri interesante

În cea de-a doua zi a Conferinței Psihologilor Școlari, am participat la două workshop-uri interesante.

Este vorba despre workshop-ul ,,Metodei narative Metamorphoses în terapia copilului", moderat de conf. univ. dr. Delia Bârle, susținut de psiholog și terapeut dr. Balint Katalin de la CJRAE Satu Mare, și cel despre ,,Integrarea emoțiilor în procesul de dezvoltare a membrilor în cadrul familiei - abordare terapeutică de tip experiențial"- coordonat de psiholog  dr. Laura Elena Năstasă din Brașov.
La prima întâlnire, au participat 33 de persoane, Delia și Kati primindu-le în castelul fermecat din sala Z1 cu daruri și cheițe care deschideau ușile poveștilor în care cai năzdrăvani ne-au introdus în lumea magică a poveștilor terapeutice.
Metoda propusă de cele două propunătoare este metoda narativă Metamorphoses - descoperită de dr. Boldizsar Ildiko din Ungaria.
A doua activitate a fost tot despre procesul de dezvoltare, dar cu privire la integrarea emoțiilor.
Pentru înțelegerea emoțiilor ce trebuie identificate, participanții au aplicat teoria în practică și au format diade în care s-au ales carduri Dixit cu imagini ce s-au pliat pe emoțiile știute, dar și mai intens experimentate. Știindu-se că informația emoțională ne influențează gândirea, psihologul Adler spunea că mâna este relația noastră cu ceilalți.
Mulțumindu-le pentru implicare la workshop, d-na psiholog Laura Elena Năstasă a răspuns întrebărilor și curiozităților celor dornici de informare suplimentară.
Prof. Serafim Maria

Trimite email

joi, 15 noiembrie 2018