Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Spectacol folcloric extraordinar „România ne unește!”

Duminică, 26 noiembrie

Spectacol folcloric extraordinar „România ne unește!”

Mihai Jurca, directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), a susținut joi, 9 noiembrie 2017, o conferință de presă privind organizarea concertului folcloric extraordinar „România ne unește!", care va avea loc în data de 26 noiembrie 2017.

Sub numele „România ne unește!", spectacolul anticipează sărbătoarea Zilei Naționale de pe 1 Decembrie și va reuni cei mai importanți artiști români ai momentului. Ansamblul folcloric „Lăutarii din Chișinău", condus de maestrul Nicolae Botgros, va acompania unii dintre cei mai iubiți și respectați artiști din România, precum: Nicolae Furdui Iancu, Ionuț Fulea, Sava Negrean, Veta Biriș, Cornel Borza și Florica Zaha din zona de Bihor. Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Tudor, prezentatoarea emisiunii „O dată-n viaţă", difuzată de TVR.
Oradea este unul din orașele Marii Uniri și are un rol important în construirea identității naționale, identitate care are la bază istoria de secole a oamenilor din această zonă. De asemenea, Oradea este unul dintre orașele în care multiculturalitatea și amestecul etnic pașnic, sunt valori reale, ale căror rezultate le descoperim în bogăția istorică și culturală și în patrimoniul bogat pe care azi îl vedem pus în valoare.
„Titlul evenimentului sugerează exact acest lucru. România ne unește pe toți. Oradea este un oraș în care oamenii conviețuiesc pașnic și cred că lucrul acesta trebuie amintit și promovat tot timpul. Astfel, așteptăm doritorii și iubitorii de folclor, românesc de data aceasta, să participe la acest eveniment", a spus Mihai Jurca.
Spectacolul va avea loc la Sala Sporturilor ,,Antonio Alexe", începând cu ora 18.00, iar accesul se face pe bază de bilet. Prețul unui bilet este de 10 lei. Există două categorii de bilete, care, deși au același preț, sunt evidențiate prin culori diferite: 500 de locuri pe spațiul de joc, la nivelul scenei și 1000 de locuri în tribunele din stânga și din dreapta scenei. O parte din tribunele laterale vor fi închise din cauza lipsei de vizibilitate și a sonorizării potrivite. Biletele se pot achiziționa în Sala Ghișeelor din Primăria Oradea, de la punctele de casierie, începând cu data de 13 noiembrie. Vor fi scoase spre vânzare 1.500 de bilete. În situația în care până la data evenimentului nu se vor vinde toate biletele, acestea vor putea fi cumpărate și de la Sala Sporturilor.
Accesul în sală se face cu 2 ore înainte de începerea spectacolului.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Oradea (CSM).
30 noiembrie - 31 decembrie, Târgul de Crăciun
Tot în cadrul acestei conferințe, în ceea ce privește campania de promovare a Târgului de Crăciun din Oradea care va fi organizat în perioada 30 noiembrie - 31 decembrie 2017, în Piața Unirii, directorul APTOR a precizat că acesta se concentrează pe regiune (zona Cluj și Timișoara), pentru a aduce oameni în Oradea cu ocazia acestui eveniment.
„Eu cred cu tărie că târgul de aici poate să ajungă fără nici un fel de problemă în primele trei târguri din țară, pentru că beneficiem de o zonă și de un spațiu absolut superb", a adăugat Mihai Jurca.
Pentru a atrage turiști și pentru a promova Târgul de Crăciun din Oradea, în decembrie se vor organiza două acțiuni. Una dintre aceste campanii va fi în cadrul cooperării cu Blue Air, în București, o campanie radio de promovare a orașului, care va avea și un premiu constând într-un sejur de Crăciun la Oradea pentru două persoane. În al doilea rând, se vor organiza două evenimente pentru a promova Târgul de Crăciun pe piața din Ungaria. Primul va fi o prezentare a orașului ca destinație și a evenimentului Târgul de Crăciun la Szeged, iar al doilea ar fi o acțiune de a invita jurnaliști din Budapesta și nu numai, la fel ca anul trecut, care să promoveze târgul pe piața maghiară. S-au purtat, de asemenea, discuții cu Compania Națională Feroviară din Ungaria MÁV, care are un proiect special cu un tren, care merge prin mai multe târguri de Crăciun din Europa, iar din 2018 Oradea ar putea avea posibilitatea de a intra în acest program.
Detalii despre Târgul de Crăciun vor fi comunicate într-o conferință de presă viitoare. (B.P.)

Trimite email

vineri, 21 februarie 2020