Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Campionatul Mondial de Karate Fudokan de la Cluj-Napoca

În perioada 3-5 noiembrie

Campionatul Mondial de Karate Fudokan de la Cluj-Napoca

În perioada 3-5 noiembrie 2017, Clubul Sportiv S.K.T. UAMT - Agora Oradea (antrenori, Tudorica Raul-Mircea, Bernath Csaba și Câmpan Melania) a participat la a VII-a ediție a Campionatului Mondial de Karate Tradițional Fudokan, competiție desfășurată la Sala Polivalentă, cu sprijinul și sub egida Ministerului Tineretului și Sportului și organizată de Federația Română de Karate Tradițional, în colaborare cu Asociația Județeană de Karate Tradițional Cluj, Asociaţia Clubul Sportiv Fortuna Cluj, Hampton by Hilton Cluj-Napoca, cu susținerea Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj.

La acest eveniment au participat aproximativ 2.000 de competitori din 46 de țări, la categoriile de Cadeți, Junior, Tineret și Seniori.
Cei 11 sportivi din lotul de performanță al S.K.T. UAMT - Agora Oradea au reuşit să obţină patru medalii de aur, două de argint și două de bronz .
Completând Lotul României de Copii, la acest campionat șase sportivi SKT UAMT Agora Oradea au fost foarte aproape de a cuceri o medalie, reușind să ajungă în primii opt din grile din peste 60 de competitori. Aceștia sunt: Karacson Darius (6-7 ani), Nichita Rareș (8-9 ani), Masgras-Denuț Darius (8-9 ani), Bădărău David (8-9 ani), Nazir Mark (8-9 ani), Baljti Robert (10-11 ani).
Masgras-Denuț  Briana (6-7 ani) - categoria Copii IV a cucerit medalia de bronz la proba individuală de kihon ippon kumite feminin.
La categoria de Copii 1 (12-13 ani) sportivul Luca Darius, alături de alți trei sportivi din țară s-au întors acasă cu medalia de argint la proba de jiyu-ippon kumite echipe masculin.
Fratele mai mare, Luca Andrei - Junior (16-18 ani), medialiat de-a lungul anilor la toate campionatele europene și mondiale, a reușit să redevină campion modial cu echipa de kumite din care mai fac parte Alin Mușat și Serbănescu Cezar - sportivi legitimați la Marțial Budo Brăila.
În cadrul acestei competiții la categoria Old Seniors (35-49 ani) Liviu Nichita a reușit să cucerească medalia de aur cu echipa de kumite (alături de Mircea Popa-Ronin Deva și Răzvan Popa - Enpi Iași), respectiv medalia de argint la proba de kogo kumite individual.
Tudorică Raul-Mircea - Seniori (21-35 ani) - două medalii de aur și una de bronz; aur - fukugo individual masculin și aur - kata echipe masculin, alături de Marincaș Călin- A.C.S. Seiko Zalău și Uruc Octavian - A.C.S. Fortuna Cluj-Napoca, precum și bronz - kata individual masculin
 Rezultatele sportivilor legitimaţi S.K.T. UAMT - Univ. Agora Oradea
Locuri I
Luca Andrei - jiyu-ippon kumite echipe masculin - Juniori
Nichita Liviu - jiyu-ippon kumite echipe masculin - Old Seniors (35-49 ani)
Tudorică Mircea Raul - kata echipe masculin - Seniori
Tudorică Mircea Raul - fukugo individual masculin - Seniori
Locuri II
Luca Darius - jiyu-ippon kumite echipe masculin - Copii 1
Nichita Liviu - kogo kumite individual masculin - Old Seniors (35-49 ani)
Locuri III
Briana Masgras-Denut - kihon ippon kumite individual feminin - Copii 4
Tudorica Mircea Raul - kata individual masculin - Seniori
Tudorică Raul-Mircea:
,,Ne bucurăm foarte mult de reușita sportivilor care au urcat pe podium în cadrul acestui Campionat Mondial, la linia de start fiind prezenți sportivi din nu mai puțin de 46 de țări. Datorită nivelului ridicat de dificultate, precum și al emoțiilor, întrucât am fost țara organizatoare, nu putem decât să-i felicităm pentru rezultatele obținute.
Aducem mulțumiri părinților, sponsorilor și tuturor susținătorilor mișcării de Karate Tradițional". (M.C.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Campionatul Mondial de Karate Fudokan de la Cluj-Napoca.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 19 octombrie 2018