Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Se închide circulaţia pe podul pietonal de la Centrul de Calcul

De astăzi,

Se închide circulaţia pe podul pietonal de la Centrul de Calcul

Astăzi (vineri, 10 noiembrie 2017), încep lucrările de demolare a podului pietonal de la Centrul de Calcul, care face legătura între Strada Plevnei şi Strada Szigligeti Ede.

Din acest motiv, circulația pietonală va fi oprită.
Pentru început, vor fi demontate balustradele, urmând ca de luni să înceapă demolarea podului propriu-zis, în vederea construirii noului pod rutier peste Criș. Acesta va purta denumirea „Podul Centenarului", lucrările urmând să se încheie până în 1 decembrie 2018, când se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire.
Pasarela pietonală de la fostul Centru de Calcul a fost construită în anii '50, fiind consolidată pe parcursul anilor 2003-2004. Expertiza întocmită în anul 2016 a constatat deficienţe grave ale suprastructurii, ceea ce justifică necesitatea construirii unui pod nou, care să satisfacă atât necesităţile circulaţiei auto, cât şi cea pietonală.
Acesta va crea un culoar de circulaţie care va atrage traficul de pe podurile Sf. Ladislau şi Decebal, având şi rolul de a descongestiona traficul pe străzile adiacente. (B.P)

Trimite email

vineri, 21 februarie 2020