Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Păcăleală sau dulciuri?

Trick or treat?

Păcăleală sau dulciuri?

Chiar dacă nu este o sărbătoare tradiţional românească, noi, am profitat de ocazia de a descoperi câteva activităţi interesante.

Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie.
Elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială ,,Octavian Goga" din Oradea, îndrumaţi de Alexandra Dărăban, învăţătoarea clasei, au participat la mai multe activităţi care au marcat sărbătoarea Halloween-ului. Printre probele la care au participat copiii se numără ,,Castelul bântuit", o poveste antrenantă şi amuzantă, copiii împărţiţi pe echipe au desenat o secvenţă din  povestea ,,Pisicile negre şi dovleceii înfricoşători", activitate practică în care copiii au decupat şi au lipit pentru a crea împreună o atmosferă specifică acestei sărbători, ,,Cel mai înfricoşător costum"-parada costumelor şi ultima activitate, ,,La colindat", copiii au intrat din clasa în clasă şi au întrebat ,,Trick or treat?" (Păcăleală sau dulciuri?), ca o ameninţare; dacă nu li s-au dat dulciuri, persoanei/clasei colindate i s-a jucat o farsă.
La sfârşitul probelor, copiii au primit dulciuri.
Elevii costumaţi în fantome, prinţese, mumii, vrăjitoare, zombi au marcat astfel o sărbătoare amuzantă, având în acelaşi timp o încărcătură emoţională puternică, cei mici încercând să se pună în pielea personajelor. S-au distrat,  s-au întrecut în probe şi au învăţat să creeze diverse decoraţii, accesorii care să le dezvolte motricitatea fină, creativitatea şi puterea de concentrare.
Prof. Alexandra Dărăban
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Păcăleală sau dulciuri?

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019