Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Drum deschis către o formare profesională de succes”

Joi, la C.T. ,,Alex. Roman” din Aleșd, a fost lansat proiectul Erasmus+

,,Drum deschis către o formare profesională de succes”

Joi, 9 noiembrie 2017, la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman'' din Aleșd, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană Erasmus + ,,Drum deschis către o formare profesională de succes" (OPEN ROAD TO A SUCCESSFUL TRAINING!) - nr. proiect: 2017-1-RO01-KA102 - 036786.

La eveniment au onorat cu prezența reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor, domnul inspector școlar Florian Mieluț, ai Consiliului Județean Bihor, doamna ing. Stela Babău, ai Consiliului Local Aleșd, domnul Kajanto Paul, viceprimar al orașului Aleșd, domnul ec. Stelian Dem, contabil-șef al Primăriei Aleșd și dl Pantea Bogdan, din cadrul Departamentului implementare proiecte europene, consilieri locali. La festivitatea de lansare au mai participat directori de școli din zona Aleșd, părinți, elevi și cadre didactice.
Proiectul, a cărui valoare totală este de 109. 674 euro, va fi implementat pe o perioadă de 18 luni, între 1.10.2017-31.03.2019 şi se adresează unui număr de 48 de elevi din care 20 sunt din clasa a XI-a învățământ profesional, specializarea mecanic auto, nivel 3 de calificare, 14 elevi din a XI-a Tehnician electrotehnist nivel 4 de calificare și 14 elevi din a XI-a Tehnician mecanic întreținere și reparații, nivel 4 de calificare.
Mobilitățile se vor derula în două fluxuri: fluxul 1 care se va desfășura în perioada 9-24 martie 2018  la care vor participa 10 elevi de nivelul 3, calificarea mecanic auto + 14 elevi de nivelul 4, calificarea tehnician electrotehnist în orașul PAPHOS -CYPRU; fluxul 2  este programat a se desfășura în perioada 19.10.2018 - 2.11.2018, cu participarea a 10 elevi de nivelul 3, calificarea mecanic auto - 14 elevi de nivelul 4, calificarea tehnician mecanic întreținere și reparații, în Barcelos din Portugalia.
Obiectivele proiectului
Proiectul urmărește realizarea următoarelor obiective: îmbunătățirea pregătirii profesionale a participanților în conformitate cu standardele de pregătire profesională, specifice, prin acces la noile tehnologii și contact cu firme și specialiști din domeniu în vederea unor șanse sporite în carieră și o mai bună angajabilitate; facilitarea adaptării elevilor la medii profesionale, sociale, culturale diverse, prin îmbunătățirea competențelor de comunicare în limba engleză, a celor culturale, dezvoltarea unor valori și atitudini europene, pentru o mai bună mobilitate a acestora; realizarea unui parteneriat durabil cu unități din spațiul european, în vederea asigurării unor stagii practice de înaltă calitate; dezvoltarea managementului instituțional prin folosirea instrumentelor pentru recunoașterea rezultatelor învățării în diverse contexte și dobândirea de abilități de implementare a proiectelor europene.
Parteneri din Portugalia și Cipru
Partenerii noștri de proiect sunt: Barceltecnica şi Associacao Intercultural Amigos da Mobilidade din orașul Barcelos, Portugalia și P. Kousios Electrical LTD  din orașul Nicosia, Cipru pentru modulul Circuite Electronice. Jomicarauto, LDA din Paphos -Reparações de Automoveis Barcelos-Portugalia Barceltecnica Barcelos-Portugalia pentru specializarea mecanic auto.
Organization for Promotion of European Issues din Cypru este o organizație specializată în managementul proiectelor europene, încurajând tinerii și  grupurile defavorizate să se implice în proiecte europene pentru rezolvarea nevoilor lor. Associacao Intercultural Amigos da Mobilidade din Portugalia  este o asociație non-profit, cu experiență în promovarea și susținerea unor programe internaționale de mobilitate pe teme de interes comun. Pentru elevii de liceu se vor desfășura activități practice corespunzătoare modulului ,,Circuite electronice", din stagiile de pregătire practică, modul care este studiat la clasa a XI-a de elevii de la cele două calificări: tehnician electrotehnist și tehnician mecanic pentru întreținere și reparații. Pentru elevii de școală profesională se vor desfășura activități practice corespunzătoare modulului ,,Întreținerea, diagnosticarea și repararea automobilelor" din stagiile de pregătire practică, calificarea mecanic - auto. Din cadrul acestui modul am ales doar unitatea de competență „Diagnosticarea funcționării automobilului". Validarea și recunoașterea stagiului se vor realiza pe  baza rezultatelor consemnate în fișa de evaluare post stagiu prin compararea competențelor înscrise în Certificatul Europass Mobility și în Learnig Agreement cu unitățile de competență specificate de SPP pentru cele trei calificări.
,,Impactul acestui proiect asupra Colegiului Tehnic ,,Alexandru Roman" îl reprezintă: creșterea calității și formării profesionale inițiale în școală, motivarea pentru învățare și reducerea absenteismului pentru ceilalți elevi ai școlii. Îndeplinirea țintei din Planul de acțiune al școlii, care vizează îmbunătățirea calității instruirii practice a elevilor, îmbunătățirea competențelor de predare a disciplinelor tehnice și îmbunătățirea managementului proiectului prin dezvoltarea competențelor de scriere a proiectelor", după cum aveam să aflăm de la doamna profesor Valeria Vasile, coordonator de proiect.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Drum deschis către o formare profesională de succes”.
 Doamna profesor Valeria Vasile,
Evenimentul a fost semnalat și în pagina de Facebook OviDan

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019