Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O nouă promoţie de elevi a depus jurământul

Vineri, la S.P.A.P.F. ,,Avram Iancu” Oradea

O nouă promoţie de elevi a depus jurământul

Vineri, 10 noiembrie 2017, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, în prezenţa domnului comisar-șef de poliţie Marin-Cătălin Turică - împuternicit adjunct al Inspectorului General al Poliţiei de Frontieră Române, a avut loc festivitatea de depunere a jurământului militar de către cea de-a 28-a serie de elevi declaraţi admişi în urma susţinerii examenului din sesiunea septembrie 2017.

Domnul comisar-şef a transmis tinerilor mesajul conducerii Inspectoratului General al Poliție de Frontieră Române, a felicitat viitorii poliţişti de frontieră, exprimându-şi totodată încrederea în instituţie cu privire la formarea de absolvenţi bine pregătiţi din punct de vedere profesional.
Cei 136 de elevi, care au depus jurământul militar, dintre care 23 de fete şi 113 băieţi, au fost declaraţi admişi în urma susţinerii examenului de admitere la care au fost înscrişi 434 de candidaţi. Ziua depunerii jurământului militar este o zi importantă, atât pentru personalul şcolii, dar mai ales pentru elevi, care trăiesc cu emoţie acest moment înălţător.
Durata de studii pentru această promoţie este de un an, curricula de învăţământ fiind actualizată în funcţie de perioada de școlarizare, de cerinţele actuale ale societăţii, precum şi de experienţa acumulată din parteneriatele pe care instituţia noastră le are încheiate cu alte instituţii similare de învăţământ din Germania şi Ungaria.
Elevii şcolii parcurg în această perioadă de studii un proces de învăţământ modern, centrat pe formarea unor competenţe din standardul de pregătire profesională, iar pentru a-şi forma toate aceste competenţe au alături un corp de cadre didactice bine pregătite şi competente şi dispun de o bază material-didactică în continuă modernizare. De asemenea, elevii au la dispoziţie laboratoare de specialitate, o zonă de simulări tactice, laborator de limbi străine şi de informatică, laboratoare moderne cu acces permanent la Internet, iar spaţiile de cazare sunt comparabile cu spaţiile şcolilor de profil din Uniunea Europeană.
La festivitate au mai luat parte oficialităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor publice din municipiul Oradea, comandanţi şi şefi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din Garnizoana Oradea, veterani de război, reprezentanţi ai Episcopiei Ortodoxe Oradea, şefi şi directori ai instituţiilor cu care şcoala cooperează şi bineînţeles, părinţii, rudele şi prietenii sărbătoriților.
Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea efectivelor şcolii, într-o atmosferă plină de emoţie, sub privirile tuturor celor prezenţi. Momentul mult aşteptat a fost cel al întâlnirii elevilor cu cei apropiaţi lor care au venit din toate colţurile ţării pentru a le fi alături în acest moment important din cariera lor.
Micheş Eugen
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O nouă promoţie de elevi a depus jurământul.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 23 octombrie 2018