Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

„Visul unei nopți egiptene”

Balul Bobocilor la Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta,

„Visul unei nopți egiptene”

Așa cum ne-am obișnuit în fiecare an, tradiționalul Bal al bobocilor, de la Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta, s-a desfășurat joi seara (9 noiembrie 2017), în sala de festivități a liceului.

Acesta a fost organizat de elevii clasei  a XI-a A și a XI-a B, susținuți de  d-na prof. diriginte Neaga Florica-Maria și d-na prof. diriginte Marnea Adriana.
Tema aleasă a fost „Visul unei nopți egiptene".
Emoțiile au fost mari pentru cele șase perechi  de concurenți, din clasele a IX-a, care s-au întrecut pentru mult râvnitul titlu de Miss și Mister Boboc. O primă probă de concurs  a bobocilor a fost prezentarea în rime;  urmată de proba de cultură generală și probe distractive.
Concurenții au oferit tot ce-au avut mai bun, în cele șase probe pe care le-au susținut, pentru a impresiona juriul care, l-a sfârșitul probelor, i-au declarat Miss Boboc pe Larisa Filip și Mister Boboc pe Pater Florin. Pe locul II s-au clasat Ioana Iova și Vincze Zsolt, iar pe locul III: Cristina Mada și Gherman Darius.
Felicitări și celorlați boboci pentru participare și implicare: Barta Corina, Căciulă Casiana, Mance Diana, Beniamin Lețeg, Conțani Robert, Tanka Alex.
Prezentatorii Raluca Chirlă și Cristian Toșa au reușit să mențină atmosfera plăcută pe toată durata spectacolului.
De întreţinerea atmosferei s-au ocupat și invitații speciali: Narcisa Badea, cu vocea ei încântătoare,  a interpretat muzică ușoară și a reușit să urce pe scenă o parte din public cu mic cu mare; Dima Casandra care a interpretat cântece populare tradiționale, dar și echipa de dansuri ,,Ardeleana" din Tulca. Tot prin muzică a impresionat publicul  și Alexandru Decsei, fost absolvent al liceului nostru.
La rândul lor, elevii claselor organizatoare au pregătit câteva momente artistice. Fetele din clasa a XI-a A și a XI-a B au încântat publicul cu un dans spectaculos. Monika Farkaș, Cornel Uivaroșan, Barabaș Gigi și  Domba Sergiu au prezentat o pantomimă, iar Isabella  Herpuț din clasa a XI-a A și Cornel Uivaroșan din clasa a XI-a B, sceneta umoristică intitulată: ,,Costică dormi?" Nelipsita tombolă a creat emoții  și a adus bucurii (surprize) norocoșilor spectatori.
Concurenții și câștigătorii au primit diplome, flori și cadouri.
Felicitări organizatorilor pentru reușita balului, mulțumiri sponsorilor noștri: Kelemen Zoltan din Salonta; S.C. ,,Inexis Procom" S.R.L.; S.C. ,,Marin Construct" S.R.L.; S.C.,,Arno Market" S.R.L.; P.F.A.,,Erdei Robert"; S.C.,,La trei trepte"S.R.L. Batăr; P.F.A. Cotrău Paul din Tulca, Picolo Mondo; Cooperativa de  Consum Batăr.
Mulțumim conducerii Liceului și în mod special părinților, pentru sprijinul acordat.
Prof. Neaga Florica Maria și prof. Marnea Adriana
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Visul unei nopți egiptene".

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021