Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Invitație la ,,Agora International Administration Conference”, ediția a VII-a

,,International Inter-Institutional Cooperation in the Era of Globalization

Invitație la ,,Agora International Administration Conference”, ediția a VII-a

Comisia de organizare a celei de-a VII-a ediții a ,,Agora International Administration Conference" cu tema ,,International Inter-Institutional Cooperation in the Era of Globalization" (AIAC2017) vă lansează invitația de a de a participa la conferința mai sus-menționată. [http://univagora.ro/ro/confer inte/aiac2017/aiac2017/].

 A VII-a ediție a ,,Agora International Administration Conference" (AIAC2017) va fi organizată în 7 decembrie 2017 sub cupola Universității Agora din Oradea și a Centrului Europe Direct Agora Oradea. AIAC2017, va fi concentrată pe subiectul teoretizării aspectelor juridice și teoretice în zona de practică, aspecte existente în sectoarele administrației publice și nivelelor guvernanței din spațiul public internațional, național, regional și local.
 Conferința are ca scop reîmprospătarea pasiunii pentru cercetare/inovare și al aducerii expertizei cu ajutorul specialiștilor practicieni din nișa sectoarelor public și privat. De asemenea, va fi o ocazie excelentă de a se crea sau extinde noi rețele de specialiști în domeniu și de a propune sesiuni de lucru specifice pe zone de interes comune și conforme cu tema conferinței; toate acestea în vederea dobândirii de experiență necesară, privind cercetarea în practica academică, tehnologiile inovatoare și cercetarea academică, politicile și reglementările naționale/internaționale, viitorul științelor juridice și administrative, cooperarea interinstituțională internațională și națională în era globalizării.
Date importante
Notificarea privind Acceptarea/Respingerea lucrării propuse: 1 decembrie 2017
Achitarea taxei de participare/publicare: 5 decembrie 2017            [http://univagora.ro/ro/confer inte/aiac2017/fees/
Validarea în programul conferinței: 6 decembrie 2017
AIAC2017 oferă
Două zile cu teme de discuții din domeniile privind practicile academice, tehnologiile inovatoare și cercetarea academică, politicile și reglementările internaționale, viitorul științelor juridice și administrative, cooperarea interinstituțională internațională și națională în era globalizării, management competitiv, guvernanță și administrare publică în actualul context cultural european.
Un format digital al volumului publicat în urma conferinței, jurnal internațional intitulat ,,Agora International Journal of Administration Sciences", accesibil pe pagina de internet a acesteia, http://univagora.ro/jour/index .php/aijas  (ISSN 2359-800X)   
Înregistrează-te acum!
Drd. George Marius Șinca
GHIDUL
Abstracts va cuprinde o sumarizare a lucrării în maximum 250 de cuvinte și va fi trimis alături de titlul participantului, autorul / numele și prenumele acestuia, adresa de corespondență completă, adresa de poștă electronică și număr de telefon.
Abstractul va fi însoțit de minimum cinci cuvinte cheie.
Aspectele legate de forma lucrării sunt reglementate în Ghidul autorului care poate fi accesat și descărcat pe următoarea cale http://univagora.ro/m/filer_pu blic/2017/11/12/instructions_ aiac2017.pdf
Pentru orice alte lămuriri vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail george.sinca@univagora.ro
George-Marius Șinca / PhD(c) Eng.

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021