Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Ora de Net”, la Cărăsău

Activitate de voluntariat

„Ora de Net”, la Cărăsău

Joi, 16 noiembrie 2017, în localul Școlii Gimnaziale Nr. 2 Cărăsău s-au desfășurat activități în cadrul programului de voluntariat „Ora de Net", proiect derulat de organizația Salvați Copiii.

Ora de net este un program european unic în România care promovează utilizarea Internetului de către copii și adolescenți într-un mod creativ, util şi sigur.
Cadrele didactice voluntare în cadrul acestui proiect, prof. Borz Monica și prof. Gherlea Diana, i-au implicat pe elevi în diverse activități ce țin de folosirea noilor tehnologii conform planului de activitate al proiectului. Elevii au avut șansa să discute liber despre mediul online, despre drepturile și responsabilitățile lor în calitate de nativi digitali, precum și despre capcanele internetului.
Elevii au manifestat interes pentru activitățile desfășurate, toți mărturisind că au învățat multe lucruri ce țin de siguranța lor în mediul online și de folosirea Internetului într-un mod  creativ, util și sigur.
În urma evaluării făcute la sfârșitul activității, profesorii implicați sunt convinși că derularea unor astfel de activități în școală este benefică deoarece copiii alocă o bună parte din timpul lor liber internetului, iar educarea lor în acest sens este foarte importantă.
Prof. Gherlea Diana

Trimite email

duminic, 25 august 2019