Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La plantare de puieți de stejar roșu în cantonul silvic ,,Goroniște” din cadrul Ocolului Silvic Tinca

Elevii din clasa a IX-a C de la Lic. T. ,,Nicolae Jiga”, Tinca

La plantare de puieți de stejar roșu în cantonul silvic ,,Goroniște” din cadrul Ocolului Silvic Tinca

Orice om ar trebui să construiască în viață măcar o casă, să crească copii, dar și să planteze măcar un pom, să lase în urma lui ceva trainic de care cei de după el să se folosească cu drag.

Și noi, elevii din clasa a IX-a C de la Liceul Teoretic ,,Nicolae Jiga" din Tinca, animați de dorința de a face cât putem mai mult pentru natura înconjurătoare, îndrumați de profesori responsabili și inimoși, am avut în 20 noiembrie 2017 o activitate de plantare de puieți de stejar roșu în cantonul silvic ,,Goroniște" din cadrul Ocolului Silvic Tinca. Activitatea se înscrie într-o suită de acțiuni din cadrul proiectului național Ecoprovocarea, aflat la a II-a ediție, proiect la care am fost înscriși de diriginta noastră, doamna profesoară Madear Viorica-Ana.
Acțiunea a început cu câteva recomandări și sfaturi pe care ni le-a dat domnul inginer silvic Moisa Madear, legate de importanța pregătirii corespunzătoare a terenului, respectiv a gropilor unde urmează să se planteze puieți, iar apoi tot câte doi, în perechi, am plantat câte doi-trei puieți de stejar roșu, astfel că la sfârșit, am reușit să numărăm șaizeci de puieți, pe care sperăm să-i revedem la primăvară prinși, să ne bucurăm de creșterea lor. La finalul activității domnul șef de ocol Gabor Cosmin ne-a felicitat, recomandându-ne să revenim la primăvară să vedem rodul muncii noastre, iar d-l pădurar titular de canton silvic, Ghiță Tărău ne-a servit  cu un bograci deosebit de gustos. Atmosfera generală a fost de bucurie și de mulțumire pentru lucrul bine făcut.
Andreea Tirla
Foto: Radu Pafca

Trimite email

luni, 24 februarie 2020