Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Astăzi, îl sărbătorim pe Sf. Apostol Andrei, Cel întâi chemat, Ocrotitorul României

Hramul Bisericii Ortodoxe Sf. Apostol Andrei din Oradea,

Astăzi, îl sărbătorim pe Sf. Apostol Andrei, Cel întâi chemat, Ocrotitorul României

Potrivit bunelor rânduieli, aseară (miercuri, 29 noiembrie 2017), la Biserica Ortodoxă cu Hramul Sfântul Apostol Andrei din Oradea, s-a săvârșit Vecernia, împreunată cu Litia, apoi în procesiune, s-a înconjurat sfânta biserică cu icoana purtată de patru militari și racla care adăpostește o părticică din moaștele Sf. Apostol Andrei; apoi s-au cântat preacinstitul Paraclis al Sf. Apostol Andrei și Acatistul Sfântului.

Astăzi, vă îndemnăm să participați la Sfânta Liturghie
Cu ajutorul lui Dumnezeu, astăzi (joi, 30 noiembrie) îl vom sărbători, cinsti pe Cel întâi chemat, pe Ocrotitorul României și al Bisericii noastre. Ca și aseară, slujba va fi oficiată de un soborul de 11 preoți și un diacon, dimpreună cu Grupul Psaltic ,,Filocalia". De la ora 8.30, se va săvârși Utrenia, iar de la 9.45, va începe Sfânta Liturghie. La sfârșitul slujbei se va binecuvânta coliva Sfântului, iar întrucât sărbătoarea este în preziua Zilei Naționale a României, se va săvârși și slujba de Te Deum, de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra poporului român dreptcredincios.
La sfârșitul slujbei, tuturor credincioșilor li se vor oferi câte un pahar de vin și o felie de cozonac de post.
Aseară, la Vecernie și Litie, au slujit, în sfântul altar, alături de părinții Parohiei noastre, părintele vicar Vasile Bota și părintele dr. Ion Alexandru Mizgan, părintele Arhimandrit Cleopa Stefanovici, starețul Mănăstirii Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Carloviț (Serbia), părintele Arhimandrit Pantelimon Ilieș de la Mănăstirea Rohia din Maramureș, părintele vicar Lucian Augustin, părintele Vasile Bota din Satu Mare (tatăl părintelui vicar Vasile Bota), părintele Ioan Gudea, părintele Marius Bota din Parohia Gelu din Satu Mare (fratele părintelui vicar Vasile Bota), părintele profesor George Indrecan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman a Universității din Oradea, părintele Călin Ioniță din Groși, județul Bihor, părintele Alexandru Ciucle din Sarcău, județul Bihor, precum și diacon Dumitru Botiș de la Catedrala Ortodoxă din Baia Mare. Grupul Psaltic ,,Filocalia" a fost alcătuit aseară din: Mihai Dragoș, Mihai Negrean, Dragomir Balotă, Ioan Bărcăcianu, Sergiu Căpănoaia, Daniel Bota, Cosmin Mihali, Andrei Dimitriu și Gheorghe Oneț.
La sfârșitul slujbei părintele vicar Vasile Bota a mulțumit părinților slujitori și a îndemnat credincioșii să fie prezenți și astăzi la sfânta biserică pentru a sărbători pe Cel întâi chemat, Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României și al Bisericii noastre.
Pe pagina de Educație Facebook Ovidan, am postat, aseară, după ora 22.00, o sută de poze de la slujba de ieri.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Astăzi, îl sărbătorim pe Sf. Apostol Andrei, Cel întâi chemat, Ocrotitorul României.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 8 iulie 2020