Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Națională a României, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”

Marți, miercuri și vineri

Ziua Națională a României, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”

Cu prilejul împlinirii a 99 de ani de la Marea Unire, elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Traian Vuia" din Oradea au sărbătorit în zilele de 28 și 29 noiembrie acest eveniment, precum și vineri, cu flori, în Parcul 1 Decembrie din Oradea.

Marți, 28 noiembrie 2017, în sala de proiecție a școlii, a avut loc prezentarea semnificației zilei de 1 Decembrie de către profesoara de istorie  Mic-David Diana la care au participat elevii claselor a XI-a C și a XI-a A. A urmat un concurs cu tema: „1 Decembrie" la care au participat elevii clasei a XI-a C, care au fost premiați. La sfârșitul activității, elevii din Ansamblul popular al  școlii, coordonați de profesorii Bordea Ioana și Filipcic Ioana, au cântat câteva cântece patriotice.
Miercuri, 29 noiembrie, în pauza mare, elevii au fost adunați în curtea școlii, unde activitatea a debutat cu intonarea Imnului Național al României de către elevi și  cadrele didactice, după care doamna profesoară Mic-David Diana i-a introdus pe elevi în atmosfera evenimentelor printr-o scurtă prezentare a semnificației și importanței zilei de 1 Decembrie 1918 pentru poporul român. Elevilor li s-a vorbit despre dorința înaintașilor noștri de a făuri un singur stat național, unitar și indivizibil care s-a împlinit odată cu sfârșitul Primului Război Mondial. De asemenea elevii au realizat panou cu desene, poze și informații despre Ziua Națională.
Prin intermediul acestor activități, elevii Colegiului Tehnic „Traian Vuia" din Oradea au avut ocazia să afle mai multe detalii despre Ziua Națională și să fie mândri că sunt români!
Vineri, 1 Decembrie, am participat la manifestările desfășurate în Parcul 1 Decembrie din Oradea, prilej cu care am depus și noi o coroană cu flori la Statuia Ostașului Român.
Prof. Simona Graur
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Națională a României, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 23 octombrie 2018