Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Națională, celebrată de elevi talentați

Serbarea Școlii Gimnaziale ,,Dacia

Ziua Națională, celebrată de elevi talentați

În data de 28.11.2017, elevii Școlii Gimnaziale ,,Dacia" au prezentat un spectacol prin care au celebrat 1 Decembrie.

Profesorii organizatori au adus cu acest prilej pe scena din sala de sport a unității pe cei mai talentați elevi, fie la dans, la cântece sau la recitat poezii.
Programul artistic a debutat cu Imnul, cântat de corul școlii, dirijat de profesoara de muzică Matiuț Monica, urmat de o prezentare a semnificației zilei de 1 Decembrie, susținută de doamna profesoară de istorie,  Marian Anda.
,,Dulce Românie, suflet românesc"
Elevii clasei a IV-a B, îndrumați de doamna profesoară Zlibuț Diana, au prezentat montajul literar-artistic ,,Dulce Românie, suflet românesc". Poezia generic ,,Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie", de Mihai Eminescu, a fost recitată de Toma Aida, Nagy Andrea și Cătană Sara. Grupul a interpretat ,,Câte țări sunt pe pământ", pe muzica lui George Enescu. Poezia ,,La noi", de Octavian Goga, a fost recitată de Constăngioară Ema și Timiș Elena. În tematica montajului au mai fost incluse: cântecul ,,Cântă cucu", poezia ,,O scrisoare de la Muselim Selo", de George Coșbuc, în interpretarea elevelor Danșa Daria și Cocoș Raluca, ,,Cântec de cătănie", ,,Ajută-l, Doamne, pe român", poezie recitată de Vlad Fetea; cântecul ,,Marșul Basarabiei", poezia ,,Scrisoare din Basarabia", de Grigore Vieru, recitată de Morozan David, cântecul ,,Basarabie frumoasă"; elevii Șereș Albert și Iova Casian au recitat ,,Noi vrem pământ", de George Coșbuc, montajul încheindu-se cu superbul colind ,,Vin colindătorii".
 ,,Marșul lui Iancu", ,,Treceți batalioane", ,,Așa-i românul"...
Au urmat elevele Ionescu Andreea, clasa a V-a C și Ianceu Ariana din clasa a V-a D cu poezii. Corul a interpretat ,Marșul lui Iancu", dirijat de doamna profesoară Matiuț Monica, urmat de recitarea unor poezii de către elevii Petrușan Arian, din clasa a V-a B și Florea Maria din clasa a V-a D. Poezia ,,Ardealul" a fost recitată de elevele Maghiar Ioana și Urs Daria, din clasa a VI-a D, sub îndrumarea doamnei profesoare Moza Monica, urmată de cântecul ,,Treceți batalioane", interpretat de corul școlii. Poezia ,,Alba Iulia" a fost recitată de elevii Baidog Daiana, clasa a VII-a B, Coneru Dania, clasa a V-a D și Blaga Vlad din clasa a VII-a D. A urmat un moment de show dance,  interpretat de talentata Fota Nicolle, din clasa a V-a B. Eleva Ianc Antonia, din clasa a V-a B, acompaniată de corul școlii, a cântat ,,Așa-i românul".  Elevul Vereș Victor din clasa a V-a D a recitat o poezie, urmată  de cântecul ,,Cântă cucul, bată-l vina", interpretat de eleva Andreea Petcu din clasa a VI-a D. Programul a continuat cu un moment de gimnastică aerobică, realizat de eleva Aida Lele din clasa a IV-a C, învățătoare Zach Florina.
,,Ne leagă un tricolor"
Corul a cântat ,,Ne leagă un tricolor", urmat de recitarea poeziei ,,Părinții" de către elevele Petcu Andreea și Lazăr Iasmina din clasa a VI-a D, urmat de poezia ,,Țările mele", recitată de elevele Blejan Alexia și Kostikov Melena din clasa a VI-a D. A urmat un  moment artistic de gimnastică realizat de eleva Sîncelean Alexandra.  Elevul Rațiu Șerban din clasa a V-a C a recitat o poezie, urmat de corul școlii cu un cântec, iar apoi o poezie recitată de Toma Daria, din clasa a V-a C. A urmat un moment artistic interpretat de eleva Verdeș Diana din clasa a V-a A. Eleva Avram Cristalia, din clasa a VI-a D, a recitat poezia ,,Lupta", iar Floruța Mihnea din clasa a V-a D a recitat o altă poezie; corul a interpretat cântecul ,,România", iar elevul Lucas Silaghi din clasa a V-a D a recitat ultima poezie din regalul nostru artistic, închinat Zilei Naționale a României. 
În derularea spectacolului, momentele, protagoniștii, artiștii au fost prezentați de elevele  Creț Daria și Doboş Paula,  din clasa a VI-a C. Ultimul cuvânt al serii omagiale l-au avut tot membrii corului, care au cântat pentru țară și pentru toți românii tradiționalul ,,La mulți ani". Am avut și o expoziţie de desene, care a cuprins lucrări artistico-plastice realizate de elevii școlii, sub îndrumarea doamnei profesoare Mureșan Ioana.
Spectacolul a fost coordonat de către doamna profesoară Băican Carmen, coordonatorul de programe şi proiecte educative, cu sprijinul domnului director Hava Florian și al doamnei  director adjunct Simina Diana. În pregătirea programului s-au mai implicat profesorii: Marian Anda, Matiuț Monica, Zlibuț Diana, Zach Florina, Moza Monica, Sarca Crișan Raluca, Mureșan Ioana, Velimirovici Gabriela, Tarr Delia și Sîncelean Teodora, alături de elevii pe care i-am nominalizat.
Prof. Băican Carmen Diana
Foto: Naghi Florin
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Națională, celebrată de elevi talentați.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019