Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Spectacolul - concurs ,,Colindița”, ediția a II-a

Miercuri, s-a desfășurat la Era Park

Spectacolul - concurs ,,Colindița”, ediția a II-a

Echipa de proiect de la Grădinița Nr. 28 din Oradea a organizat miercuri (6 decembrie 2017), cea de-a doua ediție a spectacolului - concurs ,,Colindița". Micii interpreți și-au prezentat momentele artistice pe generoasa scenă de la Era Park Oradea.

La această ediție a festivalului au participat soliști și grupuri mai mari sau mai mici de preșcolari și școlari din 13 unități de învățământ din Oradea și județul Bihor: de la instituția organizatoare, Grădinița Nr. 28, Grădinița din Lăzăreni, Grădinița Nr. 54, Oradea, Grădinița Nr. 25, Oradea, Grădinița Nr. 1 din Chișlaz, Grădinița Nr. 1, Marghita, Grădinița Nr. 2 din Almașu Mare, Școala Primară Nr. 1, Almașu Mic, Școala Gimnazială Nr. 3, Săldăbagiu de Barcău, Școala Gimnazială Nr. 1, Balc, Lic. T. German ,,Fr. Schiller", Oradea, Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir", Lic. T. ,,Onisifor Ghibu" din Oradea.
„Tradiție, moștenire și simțire românească"
Spectacolul - concurs ,,Colindița" face parte din amplul proiect cu participare națională înscris în CAERI,  „Tradiție, moștenire și simțire românească".
Proiectul urmărește cunoașterea și valorificarea de către copii a unor obiceiuri şi tradiţii specifice, dezvoltarea simțul estetic şi muzical, cultivarea simțămintelor şi a respectului pentru folclorul românesc. Așa cum a fost gândit, proiectul se adresează  preșcolarilor și școlarilor, indiferent de gen, etnie, confesiune sau mediul de proveniență, promovând egalitatea de șanse în incluziunea socială.
Spectacolul propriu-zis a fost structurat pe două secţiuni: Secţiunea I: interpretare individuală și Secțiunea II - interpretare în grupuri mai mici sau mai mari, după cum aveam să aflăm de la directorul festivalului, doamna profesor Cornelia Româneac, directorul Grădiniței Nr. 28 din Oradea, organizatorul spectacolului - concurs. Cele 24 de puncte prezentate pe scenă au fost cotate de către un juriu alcătuit din doamna inspector școlar Daniela Sopota - președinte al juriului, dna prof. Nicoleta Nicoruț - coordonator proiect și Adrian Balog, profesor coregraf.
Micii artiști au dat pe scenă tot ceea ce au putut, au făcut exact ce au știut (învățat), fiind minunați, dăruiți și motivați să fie la înălțime, pentru ca Moșul să-i răsplătească cu darurile sale atât de așteptate de fiecare copil.
În urma evaluării, onor jurații au acordat șapte premii I, șapte premii II, cinci premii III și cinci mențiuni.
La final, cu toții au fost încântați de prestația Moșului, iar organizatorii, de prezența și comportarea micilor artiști pe scenă.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (100 de poze, iar pe Facebook, 48), accesați Galeria foto: Spectacolul - concurs ,,Colindița”, ediția a II-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 19 octombrie 2018