Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O cană de fericire - „O șansă la viață”

Anda ne invită la

O cană de fericire - „O șansă la viață”

Avem plăcerea de a vă informa că în perioada 30.11 - 23.12.2017 se va desfășura cea de-a IX-a ediție a proiectului „O cană de fericire", organizat de Rotaract Club Oradea.

Evenimentul, iniţiat în anul 2009 de către o echipă de voluntari rotaractieni, a devenit o tradiție în peisajul orădean, reușind anual să identifice și să susțină grupuri defavorizate din comunitatea bihoreană, axându-se cu preponderență pe copii, demonstrând puterea şi dorinţa de implicare a comunităţii orădene în susţinerea cauzelor caritabile. Sub deviza „împreună suntem mai puternici", de-a lungul a 9 ani, membri ai clubului Rotaract au reușit să ajute nu mai puțin de 600 de copii și tineri cu nevoi diferite.
Ediția de anul acesta are drept motto „O șansă la viață" deoarece ne propunem dotarea a două camere din cadrul secției de Oncologie pediatrică a Spitalului Municipal Oradea, cu aparate de decontaminare a aerului. Astfel, beneficiarii direcţi ai proiectului din acest an sunt copiii cu risc major de infecții și septicemii, cu imunitatea slăbită în urma tratamentelor chimioterapice mai mult sau mai puțin agresive.
De ce această cauză?
În fiecare an, părinții a aproximativ 15.700 de copii din întreaga lume, vor primi vestea că aceștia suferă de cancer. Indiferent de vârstă, etnie și condiții socio-economice, această boală rămâne în continuare cauza de deces numărul 1 în rândul copiilor la nivel internațional.
Ce fac aceste aparate?
În cazul unui copil bolnav de cancer, cel mai banal virus îi poate fi letal în perioadele în care organismul său are o imunitate scăzută. Aceste aparate de decontaminare a aerului cu presiune pozitivă sau negativă protejează sistemul imunitar , având un rol de prevenţie.
În atingerea acestei cauze, în perioada 30.11 - 23.12, voluntarii noștri vor fi prezenți zilnic la Căsuța fericirii din Târgul de Crăciun, invitând trecătorii la o cană de ceai, vin fiert sau ciocolată caldă în schimbul unei sume modice de bani care vor fi donați în totalitate cauzei alese.
Proiectul din acest an este realizat împreună cu sponsorul principal, Sapient Imobiliare, dar și cu sprijinul Zucchetti România. (Anda Tămășanu)

Trimite email

miercuri, 5 august 2020