Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

,,Cooperare Internațională Inter-Instituțională în Era Globalizării”

Joi și vineri, A VII-a ediție a Conferinței Internaționale de Științe Administrative 2017

,,Cooperare Internațională Inter-Instituțională în Era Globalizării”

Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Agora din Oradea a organizat în cursul zilelor de joi și vineri, 7-8 decembrie 2017, Conferința Internațională de Științe Administrative, aflată la cea de-a VII-a ediție, cu tema „Cooperare Inter-Instituțională Internațională în Era Globalizării".

Primul eveniment al lunii decembrie, marcat de Universitatea Agora din Oradea ca o manifestare anuală s-a realizat sub egida Facultății de Științe Juridice și Administrative și a Departamentului de Ştiinţe Sociale în Amfiteatrul Verde printr-o serie de cu prezentări și comunicări în plen.
În deschiderea conferinței, președintele Conferinței Internaționale de Științe Administrative, asist. univ. drd. George Marius Șinca a salutat invitații și auditoriul după care a dat cuvântul doamnei prof. univ. dr. Adriana Manolescu în calitate de reprezentant al conducerii Universității Agora din Oradea și președinte al Senatului. Invitații conferinței în calitate de oaspeți și vorbitori au fost după cum urmează: doamna Leanne Rhodes, fondator și președinte al ONG Abolishion Australia și a Asociației „Abolishion" România, originară din Australia. A fost prezentată lucrarea „Anti-trafficking networks: an organised response to organised crime", după care am fost informați cu privire nu doar la colaborările interinstituționale internaționale cât și cu privire la proiectele de cercetare pe care le desfășoară în aceste planuri. Cel de-al doilea vorbitor a fost lect. univ. dr. Aurora Gavriș din cadrul Universității din Oradea, Facultatea de Științe Socio - Umane, cu prezentarea temei „Normative and institutional aspects of probation in Romania".
Prima zi a conferinței a fost marcată de patru sesiuni paralele, precum: Public Administration and Good Governance; Comparative Administrative Systems; The Role of Human Factor in Ensuring Human Security; Public Administration in the Current European Cultural Context.
Totodată, în cadrul programului au fost invitați să conferențieze doamna prof. univ. dr Ana-Elena Iancu, decan al Facultății de Ştiinţe Juridice și Administrative din cadrul Universității Agora din Oradea pe tema „Ways of committing human traffi­cking offenses and exploitation of vulnerable persons", doamna conf. univ. dr. Speranța Sofia Milancovici, decan al Facultății de Stiinţe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș" din Arad, cu tema „Barriers to intercultural communication. An ethnographic approach"; cu o temă de actualitate „The paradigm of (im)migration in European Union - The migrant children issues", a fost invitată să conferențieze doamna Margareta Rachita Aslan, în calitate de cadru didactic asociat al Institutului de Turcologie și Studii Asia-Centrale din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
În cuvântul său, președintele Conferinței, asist. univ. drd. George Marius Șinca a evidenţiat importanţa evenimentelor ştiinţifice în comunitatea Universităţii Agora din Oradea, a prezentat istoricul Conferinței Internaționale de Științe Administrative și a subliniat importanța acesteia în promovarea Cooperării Internaționale Inter-Instituțională și parteneriatele cu Centrul Euroregional de Prevenire și Combatere a Criminalității Transfrontaliere, Centrul de Informare EUROPE DIRECT Agora; Jean Monnet: Spațiul Public European, Catedra Jean Monnet, Modul European: The free movement of persons inside E.U, Catedra Jean Monnet, Modul European: Economic and Monetary Union
În ultima parte a conferinței au fost anunțate cele patru secțiuni de prezentare a lucrărilor; Prima secțiune intitulată „Euroregional Politics" a fost moderată de doamna conf. univ. dr. Viorina Judeu de la Universitatea Agora din Oradea, cea de-a doua secțiune, moderată de domnul lect. univ. dr. Crăciun Leucea prin sesiunea cu titlul „European Union's Geopolitical Trends". O a treia secțiune cu titlul „The Importance of Sworn Interpreter and Translator in European Union" a fost moderată de doamna traducător autorizat drd. Tatiana Șinca, fiind afiliată și Universității din Oradea, Școala Doctorală de Filologie, iar în încheiere, președintele conferinței asist. univ. drd. Șinca George Marius, afiliat fiind din partea Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Școala Doctorală de Relații Internaționale și Studii de Securitate, a moderat o ultimă sesiune cu tema „eGovernance and eAdministration in the future European Union". Aceste patru secțiuni paralele de susținere a lucrărilor s-au organizat în cadrul Universității Agora din Oradea, vineri, 8.12.2017.
În încheierea conferinței, în semn de prețuire, s-au oferit invitaților diplomele de participare și a fost lansată de către preşedintele conferinţei, asist. univ. drd. George Marius Șinca, ediția a VIII-a a Conferinței Internaționale de Științe Administrative care va fi organizată de Universitatea Agora în perioada de 6-7 decembrie 2018.
Asist. univ. drd.George Marius Şinca
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Cooperare Internațională Inter-Instituțională în Era Globalizării”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021