Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul ,,Veşnicia s-a născut la sat”

Școala Gimnazială Nr. 11 din Oradea a participat la

Proiectul ,,Veşnicia s-a născut la sat”

Școala Gimnazială Nr. 11 din Oradea a participat, alături de alte şcoli din ţară, la Proiectul ,,Veşnicia s-a născut la sat", iniţiat de dir. prof. Popescu Ana, de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" din Câmpia Turzii.

Scopul acestui proiect a fost de a cunoaşte şi de a valorifica tradiţiile şi obiceiurile naţionale şi ale altor popoare şi schimburi de bune practici, promovarea interculturalităţii şi toleranţei.
Rezultatele obţinute în timpul derulării proiectului au fost: Îmbunătăţirea performanţelor artistice şi plastice; Cultivarea dragostei şi a respectului faţă de tradiţiile naţionale şi ale altor popoare; Stimularea creativităţii elevilor; Îmbunătăţirea relaţiilor de comunicare între elevi; Dezvoltarea toleranţei faţă de culturi şi tradiţii străine; Promovarea imaginii şcolii pe care o reprezintă.
În proiect au fost antrenaţi elevi de la cercul de pictură condus de prof. Galutz Carmen, elevi din corul şcolii, condus de prof. Copil Daniela şi elevi talentaţi din toate clasele şcolii. Elevii au fost coordonaţi de profesorii: Markovits Margareta, Faur Marcela, Marc Cornelia, Checicheiş Sanda, Giogu Zoia, Venczel Ilona, Butiri Delia și Avram Simona.
Proiectul s-a finalizat în 8-9 decembrie la Câmpia Turzii cu o expoziţie-concurs de materiale realizate de către elevi, şcoala noastră obținând o menţiune. La secţiunea festival-concurs de datini şi tradiţii, eleva noastră Ghib Denisa a obţinut premiul întâi, interpretând magistral melodii din folclorul bihorean.
La sesiunea de comunicări, dedicată cadrelor didactice, au participat din partea şcolii noastre prof. Marc Cornelia şi elevul Cosma Luca. Ei au participat cu o prezentare PPT realizată de prof. Markovits Margareta, în care au fost adunate multe fotografii realizate la diferite activități desfăşurate în şcoală.
Suntem mândri că şi noi avem deja tradiţii legate de Crăciun şi putem să îi ajutăm pe semenii noştri mai puțin norocoşi să aibă pe masa de Crăciun alimentele de bază, iar copiii să aibă jucării şi dulciuri.
Prof. Markovits Margareta
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul ,,Veşnicia s-a născut la sat”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019