Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Festivalul de colinde ,,Noi umblăm a colinda”, ediția a XIII-a

Astăzi (marți), se desfășoară

Festivalul de colinde ,,Noi umblăm a colinda”, ediția a XIII-a

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" Oradea, Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman" Oradea, Asociația Părinți pentru Ora de Religie - Filiala Bihor, ERA Shopping Park Oradea și Palatul Copiilor și Elevilor Oradea organizează astăzi (marți, 12.XII.2017), la ERA Shopping Park Oradea, începând cu ora 15.00, Festivalul de colinde ,,Noi umblăm a colinda", ediția a XIII-a.

Festivalul îşi propune identificarea şi promovarea colindului autentic şi cuprinderea sa într-o culegere.
Festivalul se adresează elevilor de la toate unităţile de învăţământ din judeţ, indiferent de ciclul de învăţământ şi este structurat pe două secţiuni:
1.Colinde bihorene inedited (culese de la colindătorii în vârstă din sat)  - sub formă de concurs
2.Colinde de largă circulaţie
Festivalul a cuprins o etapă de preselecţie care a vizat  repertoriul încadrat în  secţiunea Colinde inedite având ca obiectiv respectarea caracteristicilor cu privire la vechimea şi  originalitatea colindei culese dintr-un sat/ comunitate.
În festival, grupul de colindători va interpreta colindul în port popular autentic reprezentând zona de origine a colindului.
Festivalul din data de 12 decembrie 2017 va fi precedat de o paradă a costumelor populare desfășurată între orele 11.00 - 12.00 în localitatea Oradea, județul Bihor, din fața Policlinicii până la Catedrala Ortodoxă ,,Învierea Domnului" Oradea la care participă 33 de grupuri de colindători.
Traseul pentru accesul la activitate se face din parcarea din zona Policlinicii, iar cel de marș va fi pe spațiul pietonal dinspre magazinul Crișul până în zona Teatrului ,,Regina Maria" - Podul Intelectualilor - Parcul 1 Decembrie - Catedrala Ortodoxă ,,Învierea Domnului" Oradea.
Scopul paradei costumelor populare îl constituie promovarea patrimoniului cultural și spiritual local, respectiv consolidarea parteneriatului Biserică-Școală-Familie.
În cadrul festivalului vor susține un microrecital Grupul vocal ,,Corinteii" de la Liceul de Arte Oradea, coordonați de d-na prof. Aurica Bonțu și Grupul vocal ,,Moștenitorii cântecului" de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, coordonați de d-na prof. Anamaria Gal.
Pr. prof. Florin Negruțiu,
inspector școlar

Trimite email

miercuri, 19 iunie 2019