Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Foști olimpici ai C.T. „Mihai Viteazul” au devenit mentori ai actualilor olimpici ai colegiului

Ca studenți ai Universității din Oradea

Foști olimpici ai C.T. „Mihai Viteazul” au devenit mentori ai actualilor olimpici ai colegiului

Vineri, 8 decembrie 2017, a avut loc a VI-a ediție a Conferinței Internaționale Studențești INNOVATIVA, eveniment organizat de către Facultatea de Protecția Mediului, Departamentul de Ingineria Produselor Alimentare din cadrul Universității Oradea în scopul prezentării rezultatelor studiilor științifice ale cadrelor didactice și studenților și promovării activității științifice.

În același timp, evenimentul a oferit un cadru propice dezvoltării profesional-academice a studenţilor prin constituirea unei platforme de prezentare şi dezbatere ştiinţifică, a schimbului de informaţii, idei şi perspective în ce privește produsele alimentare și producerea de alimente sănătoase și inovative, în urma căruia studenții pot lua contact cu informaţii şi viziuni noi, dar mai ales îşi pot perfecţiona abordările metodologice sau crea legături colegiale de lucru. Totodată, au fost încurajate abordările interdisciplinare sau lucrările în coautorat.
La conferinţă au fost prezentate 24 de lucrări științifice susținute de studenţi și masteranzi din cadrul facultății organizatoare, dar și din alte centre universitare din România (Universitatea „Ștefan cel Mare" din Suceava) și din Polonia (Universitatea „Rzeszow").
 Atât la ediția trecută  a conferinței, cât și la actuala ediție, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" a fost reprezentat de câte un elev olimpic. Elevul Lascu Alexandru, olimpic național la Olimpiada  Națională „Tehnologii" - tehnician analize produse alimentare -  aprilie 2017, a susținut o lucrare științifică realizată împreună cu  Vinter Ioana, fosta olimpică a liceului, actualmente studentă în anul III - programul de studii CEPA, care i-a fost mentor pe parcursul a două luni de studiu și lucru în laboratoarele de specialitate ale celor două instituții.
Tema lucrării științifice a fost ,,Determination of some qualitative parameters and  bioactive compounds in two varieties of pears before and after thermal treatment" (Determinarea unor parametri calitativi și a compușilor bioactivi în două varietăți de pere înainte și după tratamentul termic) și a fost coordonată  de conf. dr. Purcărea Cornelia de la Facultatea de Protecția Mediului, în colaborare cu prof. Filip Marinela și Sicoe Gabriela de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul".
Această activitate a fost posibilă datorită acordului de colaborare realizat între cele două instituții și a relațiilor deosebite care s-au stabilit pe baza multor parteneriate încheiate între acestea. În baza acestei excelente colaborări, Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" a primit ca  recunoștere, în urmă cu doi ani, o diplomă de apreciere din partea Universității din Oradea, Facultatea de Protecția Mediului, Departamentul de Ingineria Produselor Alimentare ca fiind cel mai valoros partener din mediul preuniversitar, atât datorită unor proiecte comune - Taste of Life - Regional healthy food in schools, cât și a unor candidați de excepție, olimpici naționali. care au ales, în ultimii cinci ani, domeniul Ingineriei Alimentare.
Coordonatorul acestui proiect este șef lucrări dr. ing. Adrian Timar, directorul Departamentului de Ingineria Produselor Alimentare  din cadrul Facultății de Protecția Mediului din Oradea.
Fără îndoială, se poate spune că ediţia din 2017 a Conferinței Internaționale INNOVATIVA a fost o reuşită pentru noi!
Prof. Filip Marinela,
director adjunct
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Foști olimpici ai C.T. „Mihai Viteazul” au devenit mentori ai actualilor olimpici ai colegiului.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020