Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Crăciunul în U.E.

Cursa pentru titlul ,,Școli – ambasador ale Parlamentului European” continuă

Crăciunul în U.E.

Luni,18 decembrie 2017, a avut loc la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul", Oradea, o activitate plină de lumini din magia Crăciunului și sufletele elevilor.

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" se află la a treia activitate prin care promovează valorile europene.
Activitatea este intitulată Crăciunul în U.E. și se fundamentează pe dreptul copiilor de a se bucura de spiritul Crăciunului, oriunde s-ar afla în Europa, deoarece generozitatea este o valoare comună, chiar dacă modul de a sărbători Crăciunul este diferit în fiecare țară membră U.E., potrivit tradițiilor și obiceiurilor.
Elevii promovează această idee printr-o documentare minuțioasă despre țara pe care o reprezintă și reprezentarea Crăciunului într-un mod simbolic, iar partea practică se concretizează prin donații sub formă de dulciuri, fructe, jucării către centrele de plasament din Oradea.
Această activitate oferă elevilor posibilitatea de a cunoaște Europa, de a face un schimb cultural și un schimb sufletesc prin dăruirea lor.
Activitatea s-a realizat prin colaborarea a 28 de profesori de socio-umane, din 23 de licee din județ. România a fost reprezentată de C.T. ,,Mihai Viteazul", iar restul țărilor de următoarele licee: C.N.„M. Eminescu", C.N.,,E. Gojdu", cu două țări, C.T. ,, Tr. Vuia", cu patru țări, „Don Orione", L.Tehnologic Nr. 1, Popești, Liceul Vocațional Pedagogic „N. Bolcaș", Beiuș, C.E. ,,P.Cosma", cu două țări, L.T. ,,A. Lazăr", C.N. ,,S. Vulcan", Beiuș cu două țări, L.T. ,,O. Ghibu", L.Tehnologic Suplacu de Barcău, L. Greco-Catolic ,,I.Maniu", C.N. ,,T. Neș",Salonta, L.Teologic Baptist ,,Emanuel", C.T.,,Transilvania", C.T. ,,I.Ciordaș", Beiuș, L.Tehnologic Nr.1, Salonta, L.T. ,,L.Blaga", Liceul de Arte, C.N.,,O.Goga", Marghita, C.T. ,,C.Brâncuși".
Invitații acțiunii au fost doamna inspector școlar de specialitate Roșu Elisaveta și reprezentantul SNAC, doamna prof. Maghiar Ramona.
Coordonator proiect,
Vașadi Adriana
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Crăciunul în U.E.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 7 august 2020