Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Firma de exercițiu F.E. ,,SENARA-GIFT” S.R.L. de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta s-a întors cu trei premii de la Baia Mare

Târgul F.E. ,,Rivulus Dominarum Tineret” de la Baia Mare

Firma de exercițiu F.E. ,,SENARA-GIFT” S.R.L. de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta s-a întors cu trei premii de la Baia Mare

Elevii clasei a XI-a A de la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Salonta au experiențe reușite și satisfacții depline în urma participării la Târgul Firmelor de Exercițiu ,,Rivulus Dominarum Tineret", ediția a XI-a, de la Baia Mare.

Evenimentul a fost coordonat de Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu" din Baia Mare,  fiind găzduit de Centrul de Instruire și Marketing al Camerei de Comerț și Industrie a județului Maramureș. Parteneri ai acestui proiect au fost: CNDIPT - Departamentul ROCT, Inspectoratul Școlar  Județean Maramureș, Camera de Comerț și Industrie Maramureș și Colegiul Tehnic ,,Anghel Saligny" Baia Mare. Evenimentul este înscris în Calendarul Activităţilor Educative Naționale aprobat de MEN pentru anul 2017.
La Târgul de la Baia  Mare au participat ,,patronii" a 141 de firme de exercițiu din 18 județe (Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Buzău, Constanța, Cluj, Galați, Ialomița, Iași, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea) și municipiul București care au prezentat cele mai bune idei de afaceri și au demonstrat abilități  antreprenoriale.
În cadrul firmei de exerciţiu, elevii învaţă să inițieze o afacere, să facă tranzacţii, să negocieze, să realizeze materiale publicitare şi oferte, să ţină evidenţa contabilă a activităţii. Ei simulează activităţile unei firme reale, dobândind competenţe în activităţile şi departamentele unei firme. Târgurile de firme de exerciţiu au rolul să creeze abilităţi antreprenoriale şi manageriale în rândul elevilor care studiază în licee cu profil Servicii.
Firma de exercițiu ,,SENARA-GIFT" S.R.L. de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta a reprezentat cu mândrie și onoare atât municipiul, cât și județul   nostru, obținând și de această dată rezultate deosebite.
Palmares: două premii și o mențiune
F.E. SENARA GIFT S.R.L. a fost reprezentată la Baia  Mare de elevii  din clasa a XI-a A: Toșa Cristian, Sabău Ionuț, Bonchiș Georgiana, Cicortaș  Larisa,  Anca Paula și Herpuț Isabella, îndrumați și coordonați de prof. Neaga Florica.           
Astfel, echipa F.E. ,,SENARA GIFT" S.R.L. a obținut Premiul I pentru Cea mai bună Pagină WEB"(www.senara-gift.ro), Premiul Special pentru ,,Tranzacții" și Mențiune III pentru ,,Imaginea firmei".
Mulțumim conducerii Liceului Tehnologic Nr. 1 Salonta, sponsorului principal  Plastec&Stabil Reinert, și celorlalți sponsori: S.C. ,,Glonos Multicom" S.R.L., S.C. ,,Crișana Pro Construct" S.R.L., S.C .,,Coral Biogreens" S.R.L., foștilor absolvenți ai liceului nostru, Ioana Deliman și Borza Ionuț, precum și Comitetului de părinți pentru sprijin financiar și înțelegere!
Prof. ec. Neaga Florica-Maria
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Firma de exercițiu  F.E. ,,SENARA-GIFT” S.R.L. de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta s-a întors cu trei premii de la Baia Mare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021