Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Nașterea Domnului – Dar de Crăciun” (X)

Ieri, la Arcadia, cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional

,,Nașterea Domnului – Dar de Crăciun” (X)

Festivalul Internațional ,,Nașterea Domnului - Dar de Crăciun", ajuns la cea de-a X-a ediție, este cuprins în C.A.E.N. al M.E.N. Domeniul XIII, poziția 11 din 20.12.2017.

Spre bucuria noastră, a organizatorilor,  Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont" Oradea, dar și a partenerilor noștri, care nu sunt puțini, an de an, festivalul câștigă noi prieteni, participanți, colaboratori și sponsori, drept pentru care le mulțumim și îi felicităm în mod public prin intermediul presei.
Ieri (miercuri, 20 decembrie 2017), am avut parte din nou de un regal artistic pe scena de la Arcadia; doamna director, prof. dr. Marușca Angela, doamna prof. Cristea Cristina, doamna director adjunct, prof. Turcuș Sanda, împreună cu întreaga echipă de proiect s-au străduit să asigure participanților cele mai bune condiții de manifestare artistică. Vorbim la actuala ediție de elevi din 18 școli participante, îndrumați de un număr impresionant de dascăli inimoși.
Festivalul nostru se adresează instituțiilor de învățământ special și claselor din învățământul de masă care au elevi integrați. Festivalul îmbracă forma unui concurs cu temă religioasă ,,Magia Crăciunului", având patru secțiuni: decorațiuni (pictură, colaj, obiecte decorative), muzică/dans (cântece, dans, instrumente muzicale), teatru/obiceiuri (scenete, teatru de păpuși, confecționare decor, costume) și DVD-uri.
Prin introducerea concursului în CAEN 2017, evenimentul a fost deschis instituțiilor din toată țara și din străinătate, ceea ce pentru noi reprezintă un indicator al reușitei.
La ediția din acest an au urcat pe scena împodobită de sărbătoare 35 de formații artistice, 248 de elevi (pe scenă) din instituțiile bihorene, din țară și din străinătate, iar la secțiunea DVD, am primit materiale de la 20 de formații artistice, coordonate de 34 de cadre didactice din 13 instituții bihorene, din țară și străinătate; la secțiunea decorațiuni, am primit lucrări ale copiilor cu CES din 105 unități școlare din întreaga țară și din străinătate, coordonate de 763 de cadre didactice.
Prin efortul conjugat al școlii organizatoare, al colaboratorilor și sponsorilor, toți copiii au fost recompensați pentru munca lor cu multe diplome și cadouri primite de la Moș Crăciun.
Ținem să amintim și să felicităm colaboratorii și sponsorii Festivalului: Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Consiliul Județean Bihor, Teatrul „Regina Maria", Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Palatul Copiilor și Elevilor, C.J.R.A.E. Bihor, Asociația Națională a Profesorilor Psihologi ,,Orizont", Liceul de Arte, Universitatea din Oradea, Asociația ACTA Center, Asociația ,,Toma George Toboșaru" Oradea, Thomas Baloane și alții,  persoane inimoase devotate școlii noastre.
Mulțumim tuturor celor care și în acest an au participat cu tot dragul la Sărbătoarea Bucuriei exprimate prin obiceiuri, tradiții, desene, și alte exponate, contribuind astfel la dezvoltarea relației de colaborare cu familiile elevilor și cu reprezentanții autorităților locale. Dincolo de valențele educative ale lucrărilor, creațiilor artistice făurite și prezentate, de demersurile didactice întreprinse, s-a urmărit creșterea stimei de sine și a încrederii în forțele proprii, vorbind de elevii implicați în festival, și nu în ultimul rând, dorim ca împreună să ne putem bucura de Marele Praznic Împărătesc pe care îl așteptăm: Crăciunul, Nașterea Pruncului Sfânt, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.  
Tuturor, Sărbători binecuvântate, cu multă sănătate!
Prof. Maria Serafim
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Nașterea Domnului – Dar de Crăciun” (X).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019