Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O seară de iarnă la clasa pregătitoare

La Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bunteşti

O seară de iarnă la clasa pregătitoare

Decembrie pătrunde indicibil în fiinţa fiecărui om ţinându-se de mână cu Crăciunul şi învăluindu-ne cu magia aromelor, a culorilor şi a iubirii, prilej de bucurie pentru creştini, dar mai ales pentru copii, care aşteaptă cu nerăbdare momentul colindelor, împodobirea bradului şi sosirea lui Moş Crăciun.

Pe parcursul acestei luni  am derulat proiectul educaţional intitulat „Poveste de Crăciun", în care  mi-am propus dezvoltarea sentimentului de respect şi mândrie faţă de tradiţiile şi obiceiurile poporului român elevilor clasei pregătitoare de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bunteşti.
Activităţile din cadrul proiectului au fost: împodobirea sălii de clasă cu decoraţiuni realizate de către elevi şi părinţi, specifice sărbătorilor de iarnă; amenajarea unei expoziţii, program artistic cu poezii şi colinde româneşti (tradiţionale şi moderne), implicarea părinţilor în activităţi comune cu copiii, sosirea lui Moş Crăciun.
Proiectul le oferă părinţilor ocazia de a vedea evoluţia copiilor, prin participarea la activităţi comune.
Aşadar, marţi, 19 decembrie 2017, s-a desfăşurat activitatea comună sub forma unui atelier de creaţie cu tema ,,O seară de iarnă" la care au luat parte elevii alături de părinţi. La început, s-au purtat discuţii despre anotimpul darurilor.
Elevii au prezentat un program artistic inefabil, dedicat Naşterii Domnului. Poeziile recitate şi colindele interpretate de către „albinuţele" clasei pregătitoare au adus aerul de sărbătoare, liniştea şi pacea  necesare.
Într-o atmosferă de bună dispoziţie în care colindele au înveşmântat creativitatea, copiii îndrumaţi de către mine şi ajutaţi de părinţi au pictat îngeri din ipsos.
Pentru că noi iubim pădurea, fiind înscrişi în Proiectul Internaţional ,,LeAF Să învăţăm despre pădure", elevii, alături de părinţi, au realizat globuleţe şi steluţe împodobind brazii ecologici din sala de clasă. La sfârşitul activităţii elevii cuprinşi de emoţia sărbătorilor de iarnă  au primit cadouri şi diplome de la Moş Crăciun, au interpretat colinde şi au servit cozonaci şi prăjituri.
Pe tot parcursul activităţii, elevii s-au simţit foarte bine, iar pe chipurile lor s-a observat indubitabil fericirea pe care o trăiesc alături de părinţi în realizarea sarcinilor.
Părinţii au  conştientizat faptul cât este de important să participe împreună cu copiii la diverse activităţi extraşcolare.
În consecinţă, scopul acestei activităţi a fost dezvoltarea relaţiei părinte - copil, școală - familie, în vederea eficientizării demersului educaţional, dovedindu-se faptul că părinţii pot să ne fie parteneri de nădejde în educarea copiilor.
Prof. Vesa Titiana-Laura
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O seară de iarnă la clasa pregătitoare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 23 octombrie 2018