Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Poveste de Crăciun

La Școala Gimnazială Nr. 1 Buntești

Poveste de Crăciun

,,Cred cu adevărat că dacă vom continua să spunem povestea Crăciunului, să cântăm colinde şi să trăim spiritul Crăciunului, vom putea aduce bucurie, fericire şi pace acestei lumi". (Norman Vincent Peale)

Cele mai așteptate sărbători sunt cele de iarnă, iar dintre acestea sărbătoarea Crăciunului.
La orice vârstă, sărbătoarea Crăciunului este percepută ca o sărbătoare a bucuriei care face să înflorească în sufletele noastre bunătatea, frumusețea, toleranța, credința, speranța, tot ce are omul  mai nobil.
Este de datoria noastră să ducem mai departe tradițiile legate de această sărbătoare și să le transmitem copiilor, să-i introducem în atmosfera magică a Crăciunului care le va deschide sufletele și-i va ajuta să devină mai buni, mai toleranți, mai legați de ceea ce înseamnă acasă.
Acesta este un moment potrivit de-a le prezenta obiceiurile și tradițiile de la noi și a surprinde din magia acestei sărbători prin activități plăcute elevilor, prin inspirarea unui climat plin de armonie, de colaborare, cooperare.
Copiii sunt atrași de ambele aspecte ale acestei sărbători, de colinde cât și de confecționarea unor ornamente, obiecte specifice Crăciunului.
Astfel elevii clasei a II-a împreună cu părinții lor, îndrumați de învățătoarea Ciuciu Olimpia au desfășurat atelierul de lucru cu tema: ,,Poveste de Crăciun".
Elevii au creat atmosfera de sărbătoare prin programul de colinde pe care l-au susținut. Și-au exprimat creativitatea prin confecționarea lampioanelor din borcane, folosind tehnica șervețelului. Apoi au pictat îngerași din ipsos. Părinții au fost ajutoare de nădejde pentru copiii lor, realizând cât de importantă este relația dintre copil și părinte. Obiectele obținute au fost duse acasă de către elevi.
Pe parcursul activității au savurat cozonaci, turtă dulce și fructe, iar la final au primit diploma de la Moș Crăciun.
Acest atelier de lucru a avut drept scop dezvoltarea relației dintre părinți și școală.   
Prof. Ciuciu Olimpia-Viorica
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Poveste de Crăciun.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 23 octombrie 2018