Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Educația și cultura clădesc deopotrivă o națiune puternică”

Luni, eminescienii și-au sărbătorit, iar și iară, patronul spiritual

,,Educația și cultura clădesc deopotrivă o națiune puternică”

,,De câțiva ani, 15 ianuarie este și sărbătoarea Colegiului Național ,,Mihai Eminescu". Ea coincide, deloc întâmplător, cu ziua nașterii poetului al cărui nume îl poartă, cu Ziua Culturii Naționale, pentru că educația și cultura clădesc deopotrivă o națiune puternică.

Ne sunt alături oameni dragi, legați într-un fel sau altul de  școală, fie pentru că s-au format aici, fie că, prin responsabilitățile pe care le au azi, susțin și coordonează activitățile complexe care se desfășoară într-o instituție de învățământ".
Am citat-o pe doamna director, profesor dr. Livia Cătălina Muntean.
La ceas aniversar, doamna director și directorii adjuncți (prof. Ioan Cadar și prof. Hochausser Eniko) au avut alături, în prezidiu, dar și sală, invitați de seamă, pe domnul viceprimar Mircea Mălan, pe domnul inspector școlar general Alin Florin Novac-Iuhas, împreună cu ,,jumătate" din I.S.J. Bihor, oaspeți dragi și personalități marcante, cadre universitare din Cluj-Napoca, unii chiar foști absolvenți ai instituției de învățământ, precum distinsul rector Alexandru Irimie, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu"; alături de domnia a onorat un alt cadru universitar clujean, dl prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, director al Institutului Oncologic ,,Prof. Dr. Ion Chiricuță" din Cluj-Napoca, pe care premierul Dacian Cioloș l-a propus drept ministru al Sănătății.
Trei dintre redactorii revistei școlii, ,,Ritmuri eminesciene", prof. Monica Dumitraș, Laura-Teodora Ardelean și Dorotea Ianc, au prezentat cel de-al V-lea număr, iar directorii adjuncți, doamna profesor Hochausser Eniko și domnul profesor Ioan Cadar, au înmânat diplome cadrelor didactice și elevilor care au obținut rezultate deosebite la învățătură și la concursurile și olimpiadele școlare în anul școlar 2016 - 2017; ca să dăm un exemplu, din ceea ce s-a afișat pe ecran, numai la Bacalaureatul din vară, eminescienii au strălucit prin notele de 10 obținute: 53 la Istorie, 17 la Mate, 11 la Anatomie, 10 la Limba română, șase la Logică, două la Info și o notă de 10 la Fizică.
Pe scenă au urcat apoi artiștii, elevii talentați, care și-au prezentat mesajul lor de Ziua Colegiului și a patronului spiritual.
Zilele eminescienilor nu s-au încheiat luni, odată cu lăsarea cortinei. Așa după cum am mai scris, activitățile omagiale continuă și în următoarele trei zile (marți de la ora 13.00; miercuri între 10 și 12, dar și de la 12, de la 13 și de la 13.30, iar joi, cu trei activități, de la 11, de la 12 și de la ora 13.00.
Felicitări elevilor și dascălilor eminescieni pentru statutul și imaginea de lideri pe care și le-au câștigat și apărat în decursul istoriei învățământului bihorean!
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (87 de poze), accesați Galeria foto: ,,Educația și cultura clădesc deopotrivă o națiune puternică”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020