Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vrem burse școlare!

Aşa cum prevede art. 82 din Legea Educaţiei Naţionale

Vrem burse școlare!

În contextul perioadei în care ne aflăm, caracterizată prin elaborarea proiectelor de bugete locale aferente anului 2018, Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor, unica structură reprezentativă a elevilor la nivel judeţean, atrage atenţia şi solicită primăriilor localităţilor de pe raza judeţului Bihor acordarea de alocări bugetare pentru bursele şcolare, aşa cum prevede art 82 din Legea Educaţiei Naţionale.

Flahmob-uri în Aleşd, Marghita, Dobreşti, Popeşti, Beiuş şi Ştei
Astfel, în liceele din mai multe localităţi din judeţul Bihor, printre care Aleşd, Marghita, Dobreşti, Popeşti, Beiuş şi Ştei s-au organizat, cu ajutorul consiliilor școlare ale elevilor, flahmob-uri prin care elevii şi-au exprimat indignarea asupra situaţiei actuale a acordării burselor şcolare. Au participat, în total, aproximativ 1.000 de elevi.
Menţionăm că, la momentul de faţă, nicio primărie din judeţ nu acordă elevilor toate cele patru tipuri de burse şcolare, aşa cum prevede OMECTS 5576/2011.
Pe parcursul lunii decembrie, membrii Biroului Executiv al Consiliului Judeţean al Elevilor Bihor au avut întrevederi cu primarii localităţilor din judeţ pe raza cărora există cel puţin o unitate de învăţământ liceală, în cadrul cărora au solicitat cuprinderea în bugetele de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 de sume pentru finanţarea burselor şcolare.
„Asistăm, probabil, la o acţiune fără precedent a elevilor din judeţul Bihor. Ne bucurăm că elevii devin din ce în ce mai conştienţi de drepturile lor şi au ieşit să îşi exprime nemulţumirea într-un număr atât de mare. Sperăm ca acţiunea lor să nu rămână fără ecou din partea administraţiilor locale. Deşi, cel mai probabil, Oradea va fi în continuare unul din singurele municipii din ţară în care nu se acordă burse şcolare, măcar celelalte localităţi să devină un exemplu pentru Primăria Oradea", scrie Răzvan Hercuț, președintele C.J.E. Bihor. (C.M.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vrem burse școlare!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 7 iunie 2020