Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mulțumiri colectivului Spitalului Clinic CF Oradea!

Cu respect, cinste și onoare!

Mulțumiri colectivului Spitalului Clinic CF Oradea!

Mulțumiți de serviciile oferite în februarie 2015 de către colectivul Spitalului Clinic C.F. din Oradea, am revenit și în februarie 2018 pentru o intervenție chirurgicală.

Am regăsit aceeași atmosferă, deschidere, amabilitate, implicare, profesionalism, dăruire, respect și apreciere din partea tuturor, de la manager la portar.
Și de această dată, dorim să le aducem sincere mulțumiri tuturor, în mod public, prin intermediul celor trei publicații: Ovidan.ro (cu peste 61 de milioane de vizualizări), pagina de Educație Facebook Ovidan (un produs nou, din 7 oct. 2017) și publicația tipărită, revista de tineret-învățământ ,,OviDan" (ajunsă la nr. 194). Le mulțumim pentru modul exemplar și responsabil în care își fac datoria, cu profesionalism și dăruire, cu răbdare, respect și apreciere față de pacienți, onorând și cinstind astfel funcția și locul de muncă, ridicând prestigiul instituției pe care o reprezintă fiecare în felia și în branșa sa, ca slujitor devotat în Împărăția halatelor albe unde se împarte sănătatea.
Mulțumiri colectivului, conducerii, domnului manager doctor Șandor-Hunadi Mircea Ioan, medic primar chirurg!  
Așa după acum am scris și în 2015, Spitalul Clinic C.F. Oradea deține
Unicul Compartiment de Farmacologie Clinică şi Toxicologie.
Managerul de atunci al instituţiei, dl doctor Marius Chipurici, medic primar farmacologie clinică, fitoterapeut - fitofarmacolog, doctor în Medicină; expert tehnic judiciar, farmacologie-medicină, stomatologie. ne-a recomandat (tot atunci) să apelăm la site-ul instituţiei care ne oferă cea mai bună sursă de informare, motivând că „scaunele" şi funcţiile sunt vremelnice şi nu doreşte să „pozeze" şi să acorde interviuri din această postură. Am înţeles ceea ce era de înţeles: că domnia sa a înfiinţat „singurul Compartiment de Farmacologie Clinică şi Toxicologie (din ţară - n.n.)".
Tot de pe site-ul instituţiei, aveam să aflăm că ,,Spitalul Clinic C.F. Oradea este o unitate sanitară reprezentativă şi complexă a judeţului Bihor, care, din punct de vedere al clasificării teritoriale, este un spital judeţean; după criteriul specialităţii, este un spital general; după criteriul educaţional este un spital clinic, cu secţii clinice; după criteriul proprietăţii este un spital public, iar după categorie este de categoria a IV-a.
Spitalul Clinic C.F. Oradea oferă asistenţă medicală pentru bolnavii acuţi şi cronici din Oradea, respectiv din judeţul Bihor, precum şi pentru bolnavii din judeţele limitrofe.
Activitatea medicală şi administrativă a unităţii se desfăşoară în patru clădiri distincte: Staţionar Oradea, Punct de lucru Satu Mare, Ambulator de Specialitate Oradea şi Ambulator de Specialitate Satu Mare.
Staţionarul Oradea este situat în Oradea, Str. Republicii, Nr. 56 şi a fost dat în folosinţă în anul 1957. Staţionarul Oradea cuprinde 131 de paturi, structurate în trei secţii şi nouă compartimente, deservite de două laboratoare. De asemenea, în cadrul Staţionarului Oradea funcţionează Camera de Gardă.
Structura organizatorică a Spitalului Clinic C.F. Oradea în 2014
1.Secţia clinică Medicină internă, având compartimentele: Neurologie, Gastroenterologie; compartiment exterior Satu Mare; compartiment Cronici; compartiment Spitalizare de zi.
2.Secţia clinică Cardiologie, având compartimentele Cronici şi Spitalizare de zi
3.Secţia Chirurgie Generală, cu compartimentele ORL şi Terapie Intensivă.
Alte structuri: Camera de gardă, Laboratoare de radiologie şi imagistică medicală, Laboratoare de analize medicale, Ambulatorii de specialitate cu cabinete de medicină internă, medicina muncii, cardiologie, oftalmologie, O.R.L., neuro-psihiatrie, chirurgie generală, ginecologie, explorări funcţionale, gastroenterologie, balneo-fizioterapie, Compartiment sterilizare şi Servicii tehnico-administrative.
Investigaţii şi terapii cu aparatură de înaltă performanţă: Explorări cardiovasculare, Analizoare biochimie şi hematologie, Aparate de radiologie şi imagistică medicală".
Am citat de pe site-ul instituţiei.
Resursa umană este cel mai valoros capital!
Și atunci ca și acum, am realizat cât de importantă este resursa umană într-un spital, pe lângă dotarea cu tehnică, aparatură şi medicamentaţie. Ce însemnă să ai parte de serviciile de calitate ale unui colectiv de medici, asistente şi infirmiere, care înţeleg să-şi facă meseria cu ştiinţă, responsabilitate şi dăruire, cu mult respect faţă de bolnavi. Ca peste tot, și aici se vede, de la gară, când omul sfințește locul!
Cu aleasă preţuire,
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Mulțumiri colectivului Spitalului Clinic CF Oradea!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:45:13 Ora de vară a Europei de Est